Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Još nije poznata sudbina novinara i urednika Jutarnjeg lista koji je objavio lažni intervju premijera Ive Sanadera. Davor Butković, podsjećamo, ponudio je ostavku, no, ona još nije prihvaćena. A jedan od najvećih skandala u hrvatskom novinarstvu i dalje je glavna tema.


Viktor Zahtila (23) i danas odgovara na brojna pitanja, ovaj puta pod pravim imenom i prezimenom i bez lažnih odgovora. 

Vezani članci Slika nije dostupna Crkva protiv prava homoseksualcima na usvajanje djece Slika nije dostupna Sanader i Kalmeta na proslavi okončanja stečaja Viktora Lenca

'Reakcije su sasvim normalne. Moram reći da su od dosta njih i čestitke, iako mislim da to ništa ne znači jer mislim da nisam napravio nikakvo remek djelo', objašnjava Viktor.

Osim što tvrdi da nije remek djelo, Zahtila i dalje ostaje pri tvrdnji da nije riječ o nikakvoj namještaljci drugog medijskog tabora, a ni međusobnim obračunima glavnih aktera, kako se spominje u nekim kuloarima. Da može vratiti vrijeme, kaže, slično nikada ne bi ponovio.

Desetak  poznatih hrvatskih pravnika uvjereno je kako kazneni progon za lažno predstavljanje i prijevaru u ovom slučaju pada u vodu. Zahtila se nigdje nije predstavljao kao službena osoba, premijerovim imenom i prezimenom, a iz svega nije izvukao ni nikakvu materijalnu korist.

Cijelu priču o novom skandalu u hrvatskom novinarstvu pogledajte u priloženom video dodatku.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju