Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kolumna Hrvoja Šalkovića

Nema Hrvata koji u mikrofon nije guknuo barem dvije pametne

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svaki tulipan koji je platio sto kuna i učlanio se u Stranku kopanja nosa dobiva svojih urednih pet minuta govorancije na nacionalnim televizijama.

Nas Hrvata ima oko četiri i pol milje, i čini mi se da smo se svi lagano izredali na televiziji. Ako još nismo, onda sigurno hoćemo u nekoliko sljedećih godina, garant. Ljudi, pa svi smo mi, u mojoj dobroj maloj Hrvatskoj, odreda zvijezde, svi smo barem jednom osvanuli u prime timeu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kolumna Hrvoja Šalkovića Nema te crne vijesti koja će mi svijetlu vjeru do kraja izbiti iz pluća Slika nije dostupna Kolumna Hrvoja Šalkovića Nisam hejter, kontraš, nisam revolucionar, samo imam zdravu pamet

A gdje to?

A gdje nismo?

Žilav smo mi narod, preživjet ćemo mi, barem još ovo ljeto

Najprije u onim sučeljavanjima u predizbornim kampanjama. Svaki tulipan koji je platio sto kuna i učlanio se u Stranku kopanja nosa dobiva svojih urednih pet minuta govorancije na nacionalnim televizijama.

Pa onda one nasumične ankete građana koji nedužno koračaju ulicom ili tržnicom, mikrofon pod bradu i pitanje – što mislite o skorašnjem porezu na nekretnine? A što će misliti, crnog mu Linića, misliš da će likovati od sreće?

Pa onda imamo sudjelovanje u kvizovima, gdje se prijavljuju svakakvi likovi, od vrsnih erudita, sve do luđaka iz lokalnih kvartovskih bircuza koji se provuku kroz selekcijsko sito kvalifikacijskog žirija.

Pa onda statiranje u emisijama koje se najavljuju kao zabavne, kao talk show-ovi, a zapravo su sve samo ne zabavne – evo babe Milke, drijema tamo otraga, u šestom redu – zadivljeno plješće ručicama njena unuka, tri tjedna kasnije, kada se emisija zavrti na nacionalnom TV programu.

Iz Karabatić situacije bih se još nekako i izvukao

Pa onda mangupi koji s leđa prilaze javljajućem reporteru i grudaju ga, dok se on smrzava ispred Banskih dvora, ili sličnog mjesta nesreće. I mangupi su osvanuli na TV vijestima.

Onda imamo direktan prijenos hokeja, Medveščak nakon druge trećine vodi protiv Ludozbogocajnožderovcaja iz Žbugodorovcakatabajna, i kamera u totalnu vata klipana koji je kleknuo ispred svoje drage s isukanim prstenom i prosi je, pa da se više prestanu seksati u grijehu i da konačno to ozakone. I oni su bili na telki, vidjelo barem pola milje ljudi.

Kada čovjek to tako pogleda, svi smo bili na televiziji, života mi, nas se četiri i po milje izredalo u nacionalnom programu, nema tko nije osvanuo na ekranu, nema tko u mikrofon nije guknuo barem dvije pametne.

Pa mi smo skroz zanimljiva nacija, svi smo televizični, kamera nas sve mazi.

Jedini je problem u tome što svaki puta kada pokreću neki novi TV Show, u prvoj emisiji pozovu Severinu, koja garant diže gledanost, pa taman da sjedne u studio i pola sata šuti.

A nakon toga više nemaju koga zvati. Jer koga god pozovu da priča, gledatelji će zaspati od muke.

Znala je to baba Milka, iz iskustva. Zato se i sakrila otraga, u šestom redu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene