Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Uređaje koji su prije samo petnaestak godina označavali najbrži način komunikacije, danas rijetko tko koristi.


Uređaje koji su prije samo petnaestak godina označavali najbrži način komunikacije, danas rijetko tko koristi. Rijetko ih uopće zamjetimo iako svakodnevno prolazimo pokraj njih. Riječ je o telefonskim govornicama. U svoje su vrijeme poslužile svrsi, a onda su ih zamjenili mobiteli. No ima još onih koji ih i danas koriste.

Vezani članci Nova kampanja Hrabrog telefona (Foto: Dnevnik.hr) - 4 ''Roditelji se osjećaju bespomoćno...'': Poražavajući rezultati o fizičkom kažnjavanju djece Telefon s okretnim brojčanikom (Foto: Screenshot/YouTube) Znaju li današnji klinci koristiti stari telefon? Ono što pokušavaju dobro će vas nasmijati

"Koristim telefonsku govornicu zato što je to daleko jeftinija, Kad zovem u Njemačku ili dobijem poziv izvana, samo nazovem, ostavim broj i pričam dosta dugo", rekao je Slavek koji telefonsku govornicu često koristi.

VIDEO Odmaknite mobitel od uha dok uspostavljate poziv, evo zašto

Iako su ih mnogi zaboravili, u prošlosti je zatrebala mnogima.

"Pa sjećam se kad sam bio mali na Sljemenu na izletištu. Ide se sa školom, pa onda mama da karticu, ubaciš pa zoveš", kazao je Mario.

"Sve smo zvali, u mladosti cure, poslje roditelje, pa rodbinu i tako. Svi su imali po 5-6 kartica u džepu", prisjetio se Vojo.

Elektromagnetska polja mobitela i odašiljača ne predstavljaju rizik za zdravlje

U Hrvatskoj se putem telefonskih govornica obavi oko milijun i 300 tisuća razgovora u jednoj godini. No više se poziva putem mobilnih telefona obavi u samo jednom danu.

"Pa dobro dođu sigurno, u svakom slučaju. Ako ništa, bar za hitne pozive", rekao je Petar.

U Hrvatskoj ih je trenutačno nešto više od šest tisuća. Iako su omiljene mete vandala, i dalje opstaju. Neke toliko da su čak i - pustile korijenje. Tko ih još koristi, pogledajte u prilogu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook