Zatvorena benzinska postaja, Ilustracija
Zatvorena benzinska postaja, Ilustracija Foto: Afp

Nekoliko benzinskih postaja malih trgovaca naftom u ponedjeljak je demonstrativno zatvorilo vrata. Nakon sastanka članova udruge bit će poznati sljedeći potezi.


S nastavkom zamrzavanja cijena goriva nastavljeni su i problemi malih trgovaca naftnim derivatima, koji tvrde da im je zbog smanjenja marže ugroženo poslovanje. Teško im je nabavljati sirovinu, svoje troškove ne mogu podmiriti, a ugrožene su i plaće radnika na pumpama.

Benzinska pumpa Ogorčeni novim mjerama: "Ovo s gorivom na autocestama je čisto pogodovanje velikim igračima"

Hrvoje Bujas Glas poduzetnika uputio Vladi oštar apel: "Mnogi poduzetnici neće preživjeti val poskupljenja. Sramotno je..."

Armando Miljavac iz Udruge malih trgovaca naftnim derivatima stoga je u ponedjeljak zatvorio svoju benzinsku postaju, a isto su, kaže, učinili još neki trgovci.

"Htjeli smo pokazati nezadovoljstvo Vladinim odlukama, pokazati da smo ozbiljni. Mi smo dovedeni u ovu situaciju", rekao je Miljavac za DNEVNIK.hr i dodao da je u tijeku koordinacija s članovima Udruge malih trgovaca s obzirom na situaciju u kojoj se nalaze te će uskoro izaći sa zajedničkim stajalištem.

Zatvaranje pumpe bio je demonstrativni čin da pokaže i Vladi i kupcima u kakvu su situaciju dovedeni.

Mali trgovci naftnim derivatima već su se ranije žalili da im je poslovanje ugroženo, a zbog zamrzavanja prodajnih cijena goriva poslovali su s gubitkom. Traže da se dozvoli da se cijene goriva formiraju prema stanju na tržištu, što je zasad dozvoljeno samo pumpama koje su na autocestama, što su mali trgovci okarakterizirali kao "čisto pogodovanje velikim igračima".

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju