Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Papirna industrija PAN

Ne isplaćuju plaće zbog krađe?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik uprave Papirne industrije PAN Marinko Mikulić priopćio je danas da je problem neisplate plaća u njegovoj tvornici posljedica 'krađe plaća' od strane tvrtke 'Prvi faktor'.

 Mikulić tvrdi da je direktor 'Prvog faktora' svjesno krivotvorio dokumentaciju i zlouporabio sredstva osiguranja da bi otuđio 24,3 milijuna kuna do podizanja tužbe, a od dana podizanja tužbe još 5,6 milijuna kuna 'koje vještak nije mogao utvrditi jer se to dogodilo prije utvrđenja njegove obveze za vještačenje'.

Pročitajte i ovo PR 5 ideja 5 ideja za jednostavan provod s prijateljima PR Pan piva Pivo za osjećaj petka svaki dan

>> Sindikati traže plaće za radnike PAN - Tvornice papira Zagreb

'Vještak je utvrdio način i vrijeme otuđenja 24,3 milijuna kuna. Plaće koje su bile pripremljene za isplatu u Tvornici papira Zagreb ukradene su 13. lipnja 2013. godine, a nekoliko dana iza toga je stigla privremena mjera o zabrani raspolaganja sa sredstvima osiguranja protiv Prvog faktora. S privremenom mjerom smo zaštićeni za ubuduće, ali nismo bili zaštićeni do dana izdavanja, odnosno privremena mjera ne djeluje retroaktivno', navodi se u priopćenju.

>> A ovolika je PROSJEČNA plaća saborskog zastupnika!

Sindikalni predstavnici radnika u PAN-u jučer su upozorili da tvrtka nije radnicima isplatila devet plaća te su zaprijetili vodstvu da će pokrenuti sve pravne mehanizme kako bi ga natjerali da ispuni prava radnika.

Regionalni povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske-Industrijski sindikat (SMH-IS) Josip Juričić i sindikalni povjerenik SMH-IS-ja u Tvornici papira Svetislav Janjik održali su konferenciju za novinare na kojoj su kazali da direktor tvrtke ne odgovara na pozive za razgovore te da manipulira i zastrašuje preostalih 47 radnika.

'Tvrtka je u rasulu, ne proizvodi, isključena joj je struja i napustila ju je stručna radna snaga, a radnici dolaze, dežuraju i čekaju svoje plaće', kazali su sindikalci. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene