Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa ne pokreće postupak protiv predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović zbog mogućeg primitka nedopuštenog dara. Unatoč ponuđenom popustu od 20 posto, Predsjednica je u privatnoj poliklinici platila puni iznos liječničkog pregleda u iznosu od 7700 kuna, utvrdilo je Povjerenstvo.

Galerija Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL) Račun Predsjednice iz privatne poliklinike (Foto: Dnevnik.hr) Predsjednica obavila pregled magnetske rezonancije (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL/GettyImages) +0 Magnetska rezonanca (Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL)

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa nije pokrenulo postupak protiv predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović jer je utvrdilo da je ona platila puni iznos za preventivni liječnički pregled koji je u veljači obavila u privatnoj poliklinici, iako je račun bio izdan s 20 posto popusta.

Vezani članci Maja Šuput Severina, Maja i Kolinda otkrivaju svoje tajne kako uspješno uskladiti posao i privatni život Kolinda Grabar-Kitarović - 3 Bivša predsjednica javila se nakon nekog vremena pa pozirala s kolegama, pratitelji joj se ne prestaju diviti!

No da je Predsjednica i koristila popust, ne bi se radilo o nedopuštenom daru ako ga imaju i drugi korisnici, a ne samo dužnosnici, utvrdilo je Povjerenstvo.

Popust između 20 i 50 posto koristilo je 88 pacijenata, objasnila je Poliklinika.

Predsjednica Povjerenstva Nataša Novaković izvijestila je da su postupak pokrenuli nakon medijskih napisa.

DNEVNIK.hr u veljači je objavio račun iz privatne Poliklinike na kojem je jasno istaknuto da je Predsjednica dobila 20 posto popusta, odnosno popust od 1540 kuna. Nakon te odluke Povjerenstva ostalo je nejasno kada je i kako Predsjednica ipak platila puni iznos i gdje je taj račun.

Poliklinika tvrdi da Predsjednica nije prihvatila popust

Iz Poliklinike su na upit Povjerenstva odgovorili da je račun koji smo objavili autentičan. Suvlasnik Poliklinike Miro Kovačić obećao nam je objašnjenja, ali se više ne javlja na pozive. No, odgovorili su nam na upit:

Radiochirurgia Zagreb je, kao što je bilo rečeno, odobrila popust pacijentici sukladno Odluci Uprave. Pacijentica nije prihvatila odobreni popust.
Sva potrebna pojašnjenja u ovom slučaju dali smo Povjerenstvu za sprječavanje sukoba interesa.
Poliklinika nije u mogućnosti davati nikakve informacije o svojim pacijentima pa Vas molimo da se za sva dodatna pojašnjenja obratite izravno gospođi Grabar-Kitarović.

 

Kad smo u veljači objavili račun, Kovačić nam je rekao da nisu pogodovali Predsjednici jer takav popust imaju svi ''stari pacijenti'' nijednom ne spomenuvši da je šefica države platila puni iznos. Na upit Povjerenstva da im dostave račun na puni iznos oni su dostavili presliku onog starog s popustom.

Novaković je zaključila da uopće nije problem popust i da ga je dobila, ako takav popust vrijedi za sve. I nije. Problem je ako računa nema ili ako netko ne govori istinu.

Podsjetimo, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa u veljači je otvorilo predmet vezan za odobreni popust na liječnički pregled predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović u klinici Radiochirurgia Zagreb, što upućuje na mogući primitak nedopuštenog dara. 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju