Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HGSS spasio izletnike

Neadekvatno pripremljeni krenuli na izlet na Tmor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska gorska služba spašavanja helikopterom je spasila trojicu izletnika koji su, neadekvatno pripremljeni, od sjeverne na južnu stranu željeli prijeći brdo Tmor koje se nalazi između Stona i Slanoga, izvijestio je HGSS.

Dvojica izletnika iz Splita i jedan iz Zagreba u dobi između 31 i 33 godine, koji borave u Dubrovniku na proslavi Nove godine, željeli su prijeći brdo Tmor (860 metara nadmorske visine), između Stona i Slanoga. U poduhvat su se zaputili neadekvatno pripremljeni, posebno stoga što je na južnoj strani brda vrlo strma i dugačka litica od gotovo 300 metara, po kojoj je nemoguć spust bez alpinističke opreme.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Spasio ga HGSS Split Vozilom sletio u provaliju duboku 50 metara Slika nije dostupna Nestao iz veterinarske ordinacije GSS iz jame duboke 45 metara spasio psa

Izletnici su se nakon četiri sata hoda popeli na vrh, a problemi su nastupili prilikom spuštanja na južnu stranu brda jer oko polovine stijene više nisu mogli ni gore ni dolje. Uz to, jedan izletnik ozlijedio je koljeno pa su preko planinara HPD 'Mosor' pozvali u pomoć HGSS.

HGSS je nakon dojave, u 13,15 sati, pokrenuo helikoptersku i zemaljsku akciju spašavanja u kojoj je sudjelovalo petnaest pripadnika HGSS-a iz Splita i Dubrovnika te četiri člana posade HRZ-a iz Zrakoplovne baze Divulje. Nesmotreni izletnici nisu ozbiljnije ozlijeđeni pa nije bilo potrebe za njihovim prebacivanjem u bolnicu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene