Djevojke i mladići iz Vukovara, Zagreba i Beograda bacili su ' za bolju budućnost' bijele ruže u Vuku.


Četrdesetak djevojaka i mladića iz Vukovara, Zagreba i Beograda, koji su se danas sastali u Vukovoru, bacilo je svaki po jednu bijelu ružu u rijeku Vuku ispod mosta u središtu grada.

Vezani članci Ilustracija Dječaka zatvorili zbog tučnjave s vršnjakom: Proveo je 45 dana u samici, njegov slučaj nije jedini Mario Banožić U Gradu Vukovaru bijesni zbog Banožića: "Iz njegova kabineta vršili su pritisak"

Mario Magić iz Zagreba prije bacanja ruža u Vuku rekao je kako su se mladi iz Vukovara, Zagreba i Beograda 'danas, na dan susreta predsjednika Srbije Borisa Tadića i predsjednika Hrvatske Ive Josipovića, našli u Vukovaru da daju potporu budućnosti na ovim prostorima'.

Cilj nam je da svima kažemo kako 'mladi žele i hoće graditi zajedničku budućnost, jer je tužno da su u Vukovaru mladi još podijeljeni na 'svoje' i 'njihove' kafiće. Rekao je kako je druženje organizirano na poticaj zagrebačkih i beogradskih udruga za ljudska prava, ali i osobnim kontaktima preko Facebooka.

Dušan Lopušina iz Beograda rekao je kako je današnji susret dvojice predsjednika vrlo bitan, ali da je 'također važno da se mladima u Srbiji istinito prikaže što se sve događalo u Vukovaru, jer to iz knjiga ne mogu naučiti'. Dodao je kako smatra 'da u Srbiji što prije u udžbenike treba unijeti istinitu priču o Vukovaru'.

Srednjoškolci bacili ruže u Vuku za bolju budućnost

Vukovarska srednjoškolka Maja Milanović rekla je da bijelu ružu u rijeku Vuku baca za sve žrtve Vukovara, ali i za sretniju budućnost svoje generacije.

Nažalost, dodala je, 'mi se još družimo odvojeno, a to je tako tužno'. Djevojke i mladići potom su naslonjeni na most iznad rijeke Vuke bacili bijele ruže u rijeku koja, kako su istaknuli, od 'danas piše novu priču'. 'Eto vidite kako se preko Facebooka brzo dogovorimo', istaknuli su.

>> Tadić: Ovdje sam da se poklonim žrtvama i uputim riječi isprike

>> Vukovarci o Tadiću sve najbolje

>> Šeks: Tadićeva izjava je izvrsna

Prije i poslije bacanja ruža mladi su šetali Vukovarom, razgovarali i dogovarali se o novim druženjima. Na mostu ih je pozdravila Vesna Pusić, predsjednica Nacionalnog odbora za praćenje pristupnih pregovora s EU-om.

Istaknula je kako se, nažalost, uvijek oni koji nisu krivi ispričavaju za krivnje drugih, ocijenivši važnim današnji susret dvojice predsjednika te 'posebno važnim i lijepim susret mladosti i budućnosti u Vukovaru'. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju