Predsjednik saborskog istražnog povjerenstva za Agrokor Orsat Miljenić poručio je u kako ne vjeruje iskazu bivšeg premijera Franje Gregurića jer prema njegovu svjedočenju, kaže, ispada da osoba koja je bila premijer, saborski zastupnik, potpredsjednik tada vladajuće stranke i savjetnik predsjednika Republike zapravo nema pojma ni o jednoj privatizaciji.


“Prema tom iskazu privatizacije su se događale negdje drugdje. Mislim da je u ovoj zemlji jedan od generalnih problema što se na pitanja odgovara 'ne znam ništa', 'to se događalo negdje drugdje'. Meni je to potpuno nelogično. Ne vjerujem Gregurićevom iskazu", izjavio je Miljenić novinarima nakon sjednice povjerenstva,

Vezani članci Borislav Škegro (Foto: Dnevnik.hr) Škegri zazvonio mobitel: "Netko me sigurno zove da mi kaže da pazim što govorim" Slika nije dostupna Je li istina da je Ivica Todorić dolazio na vaše rođendane? "Njega se stvarno ne sjećam"

Dodao je kako je iz svih prethodnih iskaza svjedoka jasno da se nijedan proces velike privatizacije nije mogao dogoditi bez odluke tada najveće stranke - HDZ-a. To se vodilo na Pantovčaku pa mi je nemoguće da svjedok nije znao ništa o tome, kazao je Miljenić.

Najavio je i da će, bude li potrebe, Gregurića zvati da dodatno svjedoči, primjerice ako izađu neki detalji sa sastanaka na kojima je on eventualno bio, a tvrdio je da nije. "Ako on koji je bio na tolikim funkcijama nije bio upućen ni u što, onda je postojao neki paralelni skriveni svijet koji je donosio odluke", rekao je.

Zapitao se s kim su se onda ministri u Vladi konzultirali ako Gregurić kaže da su oni donosili odluke, a s obzirom da na suprotne iskaze, Miljenić je rekao kako nije isključena mogućnost da povjerenstvo sučeli Gregurića i Josipa Manolića, također bivšeg predsjednika Vlade. "Nema problema da se svjedoci koji različito iskazuju sučele", istaknuo je.

Upitan hoće li povjerenstvo nastaviti s radom s obzirom da se očekuje da će istraga DORH-a u slučaju Agrokor za osam dana biti pravomoćna, Miljenić je odgovorio kako ne zna kada će doći do pravomoćnosti, ali ga ne bi čudilo da bude i prije. “Međutim, nema poveznice između rada povjerenstva i istrage DORH-a. Rješenje o istrazi bit će javno i onda povjerenstvo neće ulaziti u taj segment. Naravno, većina uvijek može odlučiti drukčije, ali zakon je jasan”, ocijenio je Miljenić. (Hina)