Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zoran Vinković

'Ne priznajem očitovanje Središnjeg ureda državne uprave'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Donedavni đakovački gradonačelnik Zoran Vinković (SDP) ne priznaje očitovanje Središnjeg ureda državne uprave po kojemu je izbor novoga gradonačelnika Ante Raspudića (HDZ) zakonit te je na današnjoj konferenciji za novinstvo ispred zgrade Poglavarstva rekao kako s tim u vezi slijedi tužba Upravnom sudu.

'To je još jedan dokaz da je državni tajnik Antun Palarić tradicionalno naklononjen HDZ-u pa protiv njega slijedi kaznena prijava i tužba Upravnom sudu', rekao je Vinković. Izjavio je i kako 'ostaje gradonačelnik Đakova te da će posao gradonačelnika i dalje raditi među građanima bez ulaženja u zgradu Poglavarstva'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Potpora u prvom čitanju VIDEO: U Saboru poderao prijedlog zakona Slika nije dostupna Traži otvaranje rodilišta u Đakovu Bivši SDP-ovac Vinković prešao u HDSSB

Uz ostalo, spornim drži ito što je očitovanje upućeno na adresu grada Đakova prije nego što je ured zaprimio svu za taj slučaj potrebnu dokumentaciju grada i očitovanje predsjednika Gradskog vijeća o spornim sjednicama Vijeća.

>> 'Ante Raspudić je novi gradonačelnik Đakova'

Vinković je ocijenio kako je 'u gradu Đakovu na djelu je organizirani politički kriminal, smjena gradske vlasti bez volje građana.'

'Simbioza političkih gubitnika od 10 vijećnika - HDZ-a, HSS-a, HSLS-a, HSP-a, HSU-a i tzv. zavisno-nezavisnih vijećnika, koja je na djelu u Đakovu, isključivo je željela doći do fotelja, a ja je neću braniti strojnicom. Za razliku od njih, moj interes nije fotelja, nego grad', izjavio je Vinković, dodajući da Đakovo nije grad slučaj jer je za njim na računu grada ostalo 3,6 milijuna kuna i nijedna nepodmirena obaveza.

Zamoljen da prokomentira Vinkovićeve navode, gradonačelnik Ante Raspudić je rekao: 'Pozivam dojučerašnjeg gradonačelnika da se konačno uozbilji jer radimo odgovaran posao. Dosad je govorio da će po primitku očitovanja odstupiti, a sada su mu opet svi drugi krivi, a on je jedini krivac za gubitak većine u Gradskom vijeću.'

Vladajuću koaliciju do 10. studenoga u Đakovu su činili SDP, HNS i HSS, a nakon izlaska HSS-a te prijelaza jednoga SDP-ova vijećnika u nezavisne formirala se nova vijećnička većina od 10 vijećnika - HDZ-a, HSS-a, HSLS-a, HSP-a, HSU-a i nezavisnih.

Nova većina na prošloj sjednici Vijeća izglasovala je nepovjerenje dotadašnjem gradonačelniku Zoranu Vinkoviću i izabrala je novoga gradonačelnika Antu Raspudića, što je Središnji ured državne uprave ocijenio zakonitim.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene