Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Depozit bez pokrića

(Ne)Moguća misija: Jurčić traga za Podravkinim blagom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nije isisano samo 65 milijuna. Svota izvučenog novca mogla bi biti viša od 300 milijuna kuna.

Ljubo Jurčić, novi predsjednik Nadzornog odbora našao se u čudu ulaskom u financije posrnulog diva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uhićeni napokon smijenjeni Jurčić sjeda na čelo Nadzornog odobra Podravke Slika nije dostupna Poslovanje prioritet broj 1 Jurčić: Podravci se neće dogoditi ništa loše

Sada je u potrazi je za izgubljenim blagom: 310 milijuna kuna rašrtkanih na nekoliko računa. Pod raznim imenima, ali s istim ciljem, otkupom Podravkinih dionica. Na računu jedne banke sa sjedištem u Hrvatskoj uplaćeno je 42 milijuna kuna. U HNB-u je prijavljena kao depozit u inozemstvu radi akvizicija, iako ne postoji odluka o tome, no Nadzorni odbor odmah je reagirao.

>> Jurčić na čelu Podravke i traži smjenu pritvorenih menadžera

' Tu stavljamo sumnju ako je depozit onda se na prvi poziv mogao vratiti. Međutim mi na prvi poziv nismo mogli dobiti novce. Tako da sad provjeravamo u kakvom je to stanju da li je depozit ili je taj novac vezan drugim Ugovorom', istaknuo je Ljubo Jurčić. Jurčič kaže da u ovom trenutku ne razmišljaju o imenovanju novog predsjednika Uprave. Previše je problema a uostalom treba ispoštovati zakonsku proceduru kako bi se sazvala skupština.

'Još ne radimo na izboru nove Uprave'

' Naravno nova Skupština će izabrati novi Nadzorni odbor, a on će izabrati Upravu. Tako da u ovom trenutku apsolutno ne radimo na izboru nove Uprave', rekao je Jurčić. Na zagrebačkom županijskom sudu sutra će se odlučivati o hoće li šestorica pritvorenih menadžera biti pušteni na slobodu ili zadržani iz rešetaka, ovoga puta na dva mjeseca kako propisuje novi Zakon o kaznenom postupku. USKOK ih tereti da su malverzacijama s dionicama Podravku oštetili za oko 250 milijuna kuna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene