Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nije isisano samo 65 milijuna. Svota izvučenog novca mogla bi biti viša od 300 milijuna kuna.


Ljubo Jurčić, novi predsjednik Nadzornog odbora našao se u čudu ulaskom u financije posrnulog diva.

Vezani članci Slika nije dostupna Jurčić sjeda na čelo Nadzornog odobra Podravke Slika nije dostupna Jurčić: Podravci se neće dogoditi ništa loše

Sada je u potrazi je za izgubljenim blagom: 310 milijuna kuna rašrtkanih na nekoliko računa. Pod raznim imenima, ali s istim ciljem, otkupom Podravkinih dionica. Na računu jedne banke sa sjedištem u Hrvatskoj uplaćeno je 42 milijuna kuna. U HNB-u je prijavljena kao depozit u inozemstvu radi akvizicija, iako ne postoji odluka o tome, no Nadzorni odbor odmah je reagirao.

>> Jurčić na čelu Podravke i traži smjenu pritvorenih menadžera

' Tu stavljamo sumnju ako je depozit onda se na prvi poziv mogao vratiti. Međutim mi na prvi poziv nismo mogli dobiti novce. Tako da sad provjeravamo u kakvom je to stanju da li je depozit ili je taj novac vezan drugim Ugovorom', istaknuo je Ljubo Jurčić. Jurčič kaže da u ovom trenutku ne razmišljaju o imenovanju novog predsjednika Uprave. Previše je problema a uostalom treba ispoštovati zakonsku proceduru kako bi se sazvala skupština.

'Još ne radimo na izboru nove Uprave'

' Naravno nova Skupština će izabrati novi Nadzorni odbor, a on će izabrati Upravu. Tako da u ovom trenutku apsolutno ne radimo na izboru nove Uprave', rekao je Jurčić. Na zagrebačkom županijskom sudu sutra će se odlučivati o hoće li šestorica pritvorenih menadžera biti pušteni na slobodu ili zadržani iz rešetaka, ovoga puta na dva mjeseca kako propisuje novi Zakon o kaznenom postupku. USKOK ih tereti da su malverzacijama s dionicama Podravku oštetili za oko 250 milijuna kuna.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju