Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osječki moćnici i maloljetnička prostitucija

Ne koriste kondome, ali im droga nije strana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Osijeku politika i prostitucija idu ruku pod ruku, a žrtve su maloljetne djevojke iz Doma za odgoj. Četiri štićenice osječkog 'Doma za odgoj djece i mladeži', pružale su seksualne usluge visoko pozicioniranim političarima, profesorima, odvjetnicima. Odlučile su progovoriti i slučaj predale policiji.

Osječka krema strepi od onoga što bi djevojke mogle reći. Policiji su dale podatke o imenima, kućnim adresama, registracijskim oznakama automobila i brojeve mobitela osječkih uglednika. Usluge su pružale, navodno, i dvojici moćnih političara. Jedan je čak bio visoki dužnosnik jednog ministarstva. Podvođene su u privatnim stanovima i jednom osječkom sportskom klubu, a prije pružanja usluge, svodnici su ih navodno i drogirali. Jedan od svodnika, kažu djevojke bivši je policajac.

Pročitajte i ovo Ilustracija izgubila novac Prijavila krađu, a kada je policija pokucala na vrata imala je što za vidjeti: "Te noći sam se prepala" Ilustracija Policija istražuje slučaj Rus u Beogradu unajmio prostitutku: Večer za zabavu pretvorila se u noćnu moru

>> Osječki dužnosnici mušterije 15-godišnjih prostitutki?

Četiri štićenice Odgojnog doma pola su godine bile u rukama svodnika, bivšeg policajca, sve dok jedna od njih nije progovorila. 'Čim smo dobili i najmanji signal, promptno smo reagirali', rekla je Jasminka Devčić, ravnateljica Doma za odgoj djece. Policija je počela češljati slučaj, a šokirala su ih saznanja o korisnicima usluga. Klupko se odmotalo do osječkih političara, odvjetnika, poduzetnika, sportaša. 'Policija provodi izvide i radnje o slučaju i mi ćemo brzo obavijestiti nadležne instituciji koje poduzeti korake iz svoje nadležnosti', rekao je Tomo Andrašević iz PU osječko-baranjske.

Seks za 50 kuna i kutiju cigareta

Djevojke su detaljno opisale 'mušterije'. Posjeduju i njihove sms poruke, brojeve mobitela i registracije automobila. Prag Doma nitko od njih nije prešao. Usluge su pružale u privatnim stanovima. 'Nitko od poznatih osječkih imena nije bio u ovoj ustanovi, osim u službenim protokolima, strogo najslužbenijim', rekla je Devčić. Djevojke kažu kako mušterije imaju više od 40 godina. Moćni su i utjecajni, voze skupe automobile, ne koriste kondome, ali im zato droga nije strana. O podvođenju maloljetnica grad 'bruji' godinama. Ovo je, međutim, prvi slučaj da djevojke tako otvoreno i detaljno opisuju svodnike i klijentelu.

Djevojke imaju između 15 i 17 godina. Odgojni je dom otvorenoga tipa, a štićenici imaju pravo na izlaske, mobitele, kontakte s vanjskim svijetom. Ovo je odgojni, a ne kazneni dom. Većinom su to djeca iz razorenih obitelji, punih nasilja. U Dom dolaze već kao uništene osobe i kao takve su lak plijen zlotvorima svih vrsta. No da će biti plijen ljudima iz sustava, iz državnog aparata, koji je dužan voditi brigu o njima, to je šokantna činjenica. Istraga međutim treba pokazati radi li se ovdje o organiziranom lancu prostitucije ili njihovim promiskuitetnim tendencijama.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene