Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Pevec optužen za provokaciju

Proizvodi na ijekavici u središtu Beograda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski trgovački lanac Pevec na meti je srbijanskih tabloida. Prozvani su zbog navodne provokacije jer susjedima u trgovini u središtu Beograda nude proizvode s deklaracijama na latinici i pisane ijekavicom.

Mlijeko umjesto mleka, Kava umjesto kafe, mobiteli umjesto mobilnih, sve su to proizvodi koje na hrvatskom, latinici i ijekavici lanac Pevec nudi u susjedstvu.

Pročitajte i ovo Meso crne slavonske svinje objavila EK Meso crne slavonske svinje postalo 46. hrvatski proizvod zaštićenog naziva u EU-u Ilustracija Opet ih prodaju Coca-Colini proizvodi vraćaju se na police: Oglasila se Fortenova grupa

Tabloid Kurir nije imao problem s razumijevanjem riječi. Pevecov potez nazvali su provokacijom, dok ljudima koji će u istom tom Pevecu kupovati dvojezičnost na proizvodima ne smeta. Kažu kako uglavnom gledaju na cijenu, a nazivi su im ionako razumljivi.

Hrvatska uprava Peveca ne želi pred kamere. Poručuju kako se greška dogodila slučajno. Kažu kako treba uskladiti kompjuterski program i sve će, biti promijenjeno.

Najvažnije je kako se u trgovini mogu kupovati hrvatski proizvodi, a hoće li biti napisani na ćirilici ekavicom ili ijekavicom onima koji kupuju i nije tako važno.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene