Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pomagao "Sirijki" pa požalio

Romantična veza Dubrovčanina koštala više od 3700 eura: Shvatio da je prevaren tek kad mu je poslala zadnju poruku

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Osoba koja se predstavljala kao državljanka Sirije romantičnom prijevarom došla do više od 3700 eura od Dubrovčanina.

PU dubrovačko-neretvanska zaprimila je prijavu o romantičnoj prijevari u kojoj je 64-godišnjak oštećen za više od 3700 eura. 

U svojoj prijavi je objasnio da je početkom ožujka ove godine putem društvenih mreža stupio u kontakt sa ženskom osobom koja se predstavila kao državljanka Sirije te mu rekla da se trenutno nalazi u izbjegličkom kampu. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Raspad gradske organizacije Trinaest vukovarskih SDP-ovaca podnijelo ostavku pa oplelo po Grbinu: "Dao si riječ, prevareni smo"

Opisivala mu je teške uvjete u kojima se nalazi nakon čega mu je poslala e-mail adresu agencije koja se bavi spašavanjem osoba iz ratom razorenih dijelova Sirije. 

Dubrovčanin je stupio u kontakt s osobom iz navedene agencija koja mu je ustupila bankovni račun na koji je on u dva navrata uplatio ukupno 3710,00 za troškove prijevoza i izrade dokumenata na ime državljanke Sirije s kojom je dalje nastavio kontaktirati.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Obrisi novog postava Kadrovska križaljka Andreja Plenkovića: Iskočilo još jedno ime, tko su novi ministri u vladi?

Kada mu je državljanka Sirije rekla da se nalazi u bolnici i da joj je za potrebe troškova liječenja potrebno uplatiti 2650 eura, oštećeni je shvatio da je prevaren i cijeli je slučaj prijavio policiji.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene