Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na ulazu policija

Nauta Lamjana: Samo deset radnika pozvano na posao, sindikalnom povjereniku otkaz!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pogoni u Nauta Lamjani miruju i danas. Novi stečajni upravitelj pozvao samo desetoricu radnika dok su izvanredne otkaze dobili izvršni direktor te šef proizvodnje i sindikalni povjerenik.

Pogoni u Nauta Lamjani i danas miruju jer je novi stečajni upravitelj Alain Khan pozvao samo desetoricu radnika, a izvanredne otkaze dobili su izvršni direktor Ivo Baljkas i šef proizvodnje i sindikalni povjerenik Mario Košta, rekao je povjerenik Košta. U pokušaju da svi uđu u krug brodogradilišta spriječili su ih zaštitari i policija.

Pročitajte i ovo Ilustracija Blizu škole Teška nesreća u omiškom zaleđu: Kamion sletio u ponor, a srećom je izbjegnuta veća tragedija Posljedice požara - 2 Sumnjivi požari Čak 50 požara gorjelo u isto vrijeme, uključila se i policija: "Svi elementi ukazuju na to"

"Jutros smo došli raditi nas 40-ak kao i svako jutro. Međutim, na ulazu su nas dočekali zaštitari i policija. Upravitelj Alein Khan pozvao je na posao samo desetoricu, a nakon toga niti jedan radnik toga nije išao raditi," rekao je povjerenik Košta.

Košta je dodao da Khan ne shvaća situaciju u kojoj se Nauta Lamjana nalazi.

Kako komentirate policijsku intervenciju na Ugljanu?

"Sad je jasno da smo bili u pravu kad ga nismo puštali unutra. S pravom smo pružali otpor. Imamo ugovore do kraja mjeseca. To su većinom jahte i turistički brodovi koji za sezonu moraju biti spremni. Moramo ih dovršiti iz poštovanja prema vlasnicima. Postoji opasnost od milijunske štete na nekim većim jahtama," upozorio je Košta, dodajući da je stečajni upravitelj neodgovoran, jer odbija primiti i brodovlasnike.

Stečajni upravitelj Alein Khan, ključna osoba za budućnost Nauta Lamjane i 40-ak radnih mjesta otočana, jutros se nije javljao na svoj službeni mobitel. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene