Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pratili put letjelice

Hrvoje Krešić o reakciji NATO-a: "Dobili smo šturi odgovor"

Hrvoje Krešić rekao je tijekom javljanja uživo s Pantovčaka da je poslao upit NATO savezu o padu bespilotne letjelice u Zagrebu, ali da je dobio šturi odgovor.

Hrvoje Krešić rekao je da se predsjednik Zoran Milanović nije čuo s ukrajinskom stranom zbog pada bespilotne letjelice u Zagrebu.

"Rekao je da ne vidi razloga da se s njima čuje. Čak je rekao da ne misli da bi trebalo kontaktirati ukrajinskog veleposlanika u Hrvatskoj jer, citiram, 'ne bi ga trebalo zvati na ribanje' s obzirom na sve okolnosti u Ukrajini", rekao je Krešić.

Međutim, dodao je Krešić, stigla je reakcija savjetnika ukrajinskog ministra obrane Markijana Lubkjivskog.

"On je nekada bio ukrajinski veleposlanik u Hrvatskoj i tvrdi da to nije bila letjelica pod ukrajinskom kontrolom. Najavljuje da će kroz dan oglasiti i ukrajinsko ministarstvo vanjskih poslova, zajedno s njihovim glavnim stožerom, sa zajedničkom priopćenjem o onome što znaju", rekao je tijekom javljanja uživo u Izvanredne vijesti Dnevnika Nove TV.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna dobili vojarne u dva grada Snage EUFOR-a u BiH raspoređuju uz granicu sa Srbijom: "Odlučni smo održati sigurno okruženje"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna priopćenje HKZP-a Vojna letjelica srušila se u Zagrebu, što je radila kontrola zračne plovidbe? Napokon stigao odgovor

Što se tiče NATO saveza, Krešić je istaknuo da se postavlja pitanje kako je moguće da je letjelica dulje od sat vremena prolazila kroz dvije članice NATO-a, Mađarsku i Rumunjsku.

"Dobili smo šturi odgovor NATO saveza. Kažu da su NATO-ovi sustavi pratili letjelicu koja je u konačnici pala u Zagreb, ali nema odgovora na pitanje zašto nikakve reakcije nije bilo", rekao je.

Krešić je, naime, poslao upit o letjelici te je stigao sljedeći odgovor: "NATO-ova integrirana zračna i raketna obrana je pratila put objekta koji je pao u Zagrebu. Hrvatske vlasti su objavile da istražuju incident."

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene