Bolnica u Koprivnici
Bolnica u Koprivnici Foto: Damir Spehar/Pixsell

Natječaj za energetsku obnovu zgrada obustavlja se na određeno vrijeme do 1. kolovoza.


Obustavljen je javni poziv za energetsku obnovu zgrada. Prijave vrijedne 600 milijuna kuna popunjene su za 16 minuta. 

Prijave su otvorene u 9 sati, a sve je bilo gotovo u 9:16, potvrdilo je Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine za portal zgradonačelnik.hr.

Ukupan iznos zatraženih bespovratnih sredstava dosegnuo je 200 posto ukupno raspoloživog iznosa bespovratnih sredstava za dodjelu u okviru ovog Poziva, poručili su. 

"Iz navedenog razloga, a sukladno Uputama za prijavitelje, točka 3.3. Rok za predaju projektnog prijedloga, s danom 17. svibnja 2022. godine Poziv na dodjelu bespovratnih sredstava Energetska obnova višestambenih zgrada obustavlja se na određeno vrijeme do 1. kolovoza 2022. godine", poručuju iz Ministarstva.

Svi projektni prijedlozi koji se pokušaju registrirati u sustav fondovieu unutar razdoblja u kojem je Poziv obustavljen neće biti uzeti u razmatranje. O eventualnoj mogućnosti ponovnog otvaranja Poziva, obavijesti će biti objavljene na mrežnim stranicama Ministarstva te javnom portalu sustava fondovi EU (eNPOO).

Sukladno Uputama za prijavitelje, točka 3.4. Pitanja i odgovori, obustavlja se zaprimanje pitanja te na njih Ministarstvo neće odgovarati.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju