Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U zgradi posebnog suda u Beogradu u srijedu je, pregledavanjem snimaka sigurnosnih kamera ispred redakcije 'Nacionala' u Zagrebu, nastavljeno suđenje Sretenu Jociću,Željku Milovanoviću i Milenku Kuzmanoviću, optuženima za ubojstvo vlasnika 'Nacionala' Iva Pukanića i njegova suradnika Nike Franjića.


Pošto se na početku suđenja optuženi Milovanović žalio sudu da se ne osjeća dobro, pregledao ga je sudski liječnik koji je zaključio da je u stanju pratiti suđenje.

Vezani članci Slika nije dostupna Joca Amsterdam: Protiv mene se vodi kafkijanski proces Slika nije dostupna Odgođene završne riječi na suđenju za atentat na Pukanića

Sudac Vladimir Vučinić rekao je da će detaljni pregledi Milovanovića biti obavljeni izvan zatvorske bolnice kako bi se utvrdilo ima li stvarno zdravstvenih problema..

Milovanović je optužen da je postavio eksploziv pokraj Pukanićeva automobila, a Kuzmanović da je trebao osigurati putovnice za bijeg nakon umorstva.

Milovanović je na županijskom sudu u Zagrebu osuđen na 40 godina kao neposredni izvršitelj ubojstva.

>> Povećane zatvorske kazne zbog ubojstva Pukanića i Franjića

Optužnica tereti Sretena Jocića da je organizator zločinačke skupine koja je izvršila ubojstvo Pukanića i Franjića, nakon što je sa 'za sada neidenticiranom osobom' postigao dogovor da za 1,5 milijuna eura ubije vlasnika 'Nacionala'.

Sudac Vučinić je tijekom suđenja priopćio da je talijansko državno odvjetništvo za borbu protiv mafije iz Barija poslalo sudu Pukanićevo svjedočenje u povodu šverca cigareta, i da je u tijeku prevođenje toga iskaza od 60 stranica.

Branitelj Sretena Jocića zvanog Joca Amsterdam u ovome procesu bio je sadašnji predsjednik odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo srbijanskog parlamenta Vladimir Cvijan.

Odvjetnik Cvijan, koji je i član vladajuće Srpske napredne stranke, obavjestio je sud da povlači punomoć za zastupanje Jocića, što je u srijedu na suđenju priopćeno bez objašnjenja, osim što je utvrđeno da on više nije Jocićev branitelj.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook