Obavijesti Video Pretražite Navigacija
poginulo troje radnika

Inspektor o slučaju Hidroelektrane Plat: "U životu nije vidio tako loše napravljen protupožarni program zaštite"

Aktualno Galerija Suđenje u slučaju hidroelektrane Plat - 1 Suđenje u slučaju hidroelektrane Plat - 1 Foto: Vijesti u 17 Suđenje u slučaju hidroelektrane Plat - 2 Suđenje u slučaju hidroelektrane Plat - 2 Foto: Vijesti u 17 Suđenje u slučaju hidroelektrane Plat - 3 Suđenje u slučaju hidroelektrane Plat - 3 Foto: Vijesti u 17 +0 Suđenje u slučaju hidroelektrane Plat - 4 Galerija 1/4 >>
U Dubrovniku je na Županijskom sudu nastavljeno suđenje u slučaju Hidroelektrane Plat zbog smrti troje radnika u stravičnom požaru 2019. godine.

U četvrtak je na klupu za svjedoke sjeo Božidar Benić, inspektor za zaštitu od požara pri Ravnateljstvu civilne zaštite. Odgovarao je na pitanja oko sustava zaštite od požara unutar Hidroelektrane i koliko je samo postrojenje bilo sigurno.

"Rekao je da u životu nije vidio u svom radnom vijeku tako vrlo loš napravljen protupožarni program zaštite. To je samo potvrdilo još jedanput sve naše zaključke koji su vezano za to da se postupalo na nezakonit način. Što bi značilo da sada radnici obavljaju svoju djelatnost po onim pravilima koja su važila i po kojima je izvršena ta rekonstrukcija iz 2017.", rekla je Doris Košta, pravna zastupnica obitelji stradalih.

Pročitajte i ovo Antun Krešimir Buterin, čelnik stranke Demokršćani Izlaze na sve izbore Predstavili novu političku stranku Demokršćani: "Iskreno vjerujemo da Hrvatska može biti bogatija od Švicarske"

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene