Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokazivali slike s očevida

Suđenje za ubojstvo Britanca na Zrću: Odgođeno ispitivanje svjedoka jer nema termina za videolink

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Douglasu Caneu, osumnjičenom da je u lipnju prošle godine na Zrću ubio sunarodnjaka, na Županijskom sudu u Zadru nastavljeno je suđenje.

Na Županijskom sudu u Zadru nastavljeno je suđenje 26-godišnjem britanskom državljaninu Douglasu Caneu. Optužen je za ubojstvo sunarodnjaka i tri pokušaja ubojstva na Zrću, potkraj lipnja prošle godine.

Iako je za danas bilo planirano ispitivanje svjedoka preko videolinka, Sud u Londonu izvijestio je zadarski Sud da slobodne termine ima tek sredinom siječnja 2020. 

Nakon toga, prikazivali su se dokazi s očevida. Caneov branitelj Boris Radman tome se usprotivio jer dokaze smatra nezakonitima. Sutkinja Sandra Radanović odvjetnika Radmana podsjetila je da su i Sud u Zadru i Vrhovni sud već odbili prijedlog za izuzimanje dokaza.

Branitelj je odgovorio da na to mora upozoriti, bude li se Britanac žalio Ustavnom sudu i Sudu za ljudska prava u Strasbourgu, i to zbog povrede prava na pravično suđenje. Britanac se na prvom pojavljivanju na Sudu izjasnio da se ne osjeća krivim.

Ispred noćnog kluba na plaži Zrće u lipnju 2018. sukobilo se više stranih državljana. Pritom je ubijen 26-godišnji državljanin Velike Britanije, a još su dvojica ozlijeđena, a jedan od njih bio je životno ugrožen. Mediji su isticali da je najvjerojatnije riječ o obračunu dilerskih bandi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene