Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izdržite do vikenda

Kiša se (još) ne misli predati: U neke dijelove Hrvatske stižu jači grmljavinski pljuskovi i olujni udari bure

Prognoza vremena Ane Bago Tomac (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Prognoza vremena Ane Bago Tomac (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Prognoza vremena Ane Bago Tomac (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Prognoza vremena Ane Bago Tomac (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Prognoza vremena Ane Bago Tomac (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Prognoza vremena Ane Bago Tomac (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Prognoza vremena Ane Bago Tomac (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Prognoza vremena Ane Bago Tomac (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Foto: DNEVNIK.hr Prognoza vremena Ane Bago Tomac (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Prognoza vremena Ane Bago Tomac (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr +3 Prognoza vremena Ane Bago Tomac (Foto: Dnevnik.hr) - 5 Galerija 1/8 >>
Čeka nas oblačno i kišovito vrijeme, a zatim razvedravanje. Ostaje razmjerno hladno, pa je u najvišem gorju moguće i malo snijega.

Sivo, tmurno i kišovito vrijeme kakvo nas je pratilo i prošlih dana nastavlja se i danas.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zadnji trzaji ljeta Do nedjelje ćemo uživati u lijepom vremenu, a onda drastičan zaokret – dolazi nam velika hladnoća, grmljavinsko nevrijeme, a ponegdje i snijeg! Slika nije dostupna silovita promjena vremena Grad Dubrovnik se sprema za snažno nevrijeme i poziva građane na oprez: "Može doći do bujica i poplava"

Najizraženija kiša, moguće i jači grmljavinski pljuskovi, zahvatit će srednji dio Jadrana, a najprije će se početi razvedravati Istra. Uz krajnji jug bit će sunca poslijepodne.

U unutrašnjosti oblačno, hladno i vjetrovito. Puhat će umjeren sjeveroistočnjak, u gorju s jakim udarima, a na Jadranu jaka bura s olujnim udarima. Kiša ipak još samo danas.

Preko naše zemlje premještat će se hladni dio fronte pa su moguće i nestabilnosti s grmljavinskim pljuskovima. Ujutro će u cijeloj zemlji osim na južnom Jadranu biti oblačno i kišovito. Jutarnja temperatura spustit će se u unutrašnjosti i na tri stupnja, a na jugu i dalje toplo - do 16 stupnjeva, jer će ovdje puhati umjereno jugo. U ostatku zemlje sjeveroistočnjak, a na Jadranu jaka bura podno Velebita s olujnim udarima

U Središnjoj Hrvatskoj ostatak dana bit će oblačno i kišovito, s tim da će jača kiša padati u drugom dijelu dana. Bit će i umjerenog sjeveroistočnog vjetra pa će se tih 10-ak stupnjeva činiti i niže.

Istočna Hrvatska također će biti oblačna i kišovita cijeli dan. Puhat će slab sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a najviša temperatura bit će slična jučerašnjoj, od 9 do 11 stupnjeva.

U Istri će poslijepodne biti i sunčanih razdoblja, a na srednjem dijelu grmljavinskih pljuskova. Puhat će jaka bura podno Velebita s olujnim udarima. U gorskom dijelu kišovito i oblačno, a u najvišem gorju može krajem dana pasti i malo snijega.

Na jugu Jadrana promjenjivije i sunčanije vrijeme. U sjevernoj Dalmaciji mogući su pljuskovi i kiša uz jaku buru, a na krajnjem jugu ostat će većinom sunčano.

Sljedećih dana bit će suho, ali razmjerno hladno i vjetrovito na kopnu. Osobito hladno bit će u petak ujutro, kad je moguć i mraz. Na Jadranu u četvrtak još jaka bura s olujnim udarima, a zatim sunčanije i prema vikendu i sve toplije jer će od subote zapuhati umjereno jugo.

Vjetar otežava promet

Zbog jakog vjetra dionica autoceste A6 Rijeka – Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice otvorena je samo za osobna vozila.

Na autocesti A7 Draga – Šmrika, lokalnoj cesti Križišće – Kraljevica i Jadranskoj magistrali između Bakra i Novog Vinodolskog zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na dionicama Novi Vinodolski-Senj i Karlobag – Sveta Marija Magdalena dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

Za sve skupine vozila otvoreni su autocesta A1 Zagreb – Split – Ploče, Krčki most, Paški most, most dr. Franja Tuđmana u Dubrovniku.

Mokri su i skliski kolnici u većem dijelu zemlje.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene