Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dan nakon pada prijedloga

Nastavlja se rat oko cijene vrtića: Danas slijedi Bandićev odgovor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je jučer njegov prijedlog o plaćanju vrtića prema imovinskom cenzusu doživio poraz u skupštini gradonačelnik Milan Bandić za danas je najavio obraćanje javnosti.

Podsjetimo, Bandić je predlagao da se cijena vrtića određuje prema imovinskom cenzusu prema kojem bi obitelji s većim dohotkom plaćale više, dok bi oni s najmanjim dohotkom bili oslobođeni plaćanja. No, taj je prijedlog jučer dobio jednoglasno 'ne' u skupštini.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odbili njegov prijedlog 'Mrze me oni koje sam stvorio, a htio sam rasporediti teret krize' Slika nije dostupna SDP dobio bitku, ali rat traje Odbijen Bandićev prijedlog o skupljim vrtićima

>> Odbijen Bandićev prijedlog o skupljim vrtićima

Jednoglasnom odlukom je prihvaćen amandman SDP-a, HSU-a i nezavisne liste Tatjane Holjevac po kojima roditeljski udjel u cijeni vrtića ostaje jednak kao dosad. Boris Šprem spomenuo je kako činjenica da roditelji boljeg imovinskog statusa plaćaju više za vrtić nije pravedna. Pojasnio je kako oni već i do sada plaćaju brojne poreze, a viša cijena vrtića i jaslica bio bi samo još jedan dodatni porez.

Bandić je najavio tiskovnu konferenciju u 12:30 sati pa se tako priča o vrtićima nastavlja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene