Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uputili amandman

Zagrebački HDZ traži promjenu odluke o cijenama vrtića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Klub zastupnika HDZ-a u zagrebačkoj Gradskoj skupštini uputio je u skupštinsku proceduru amandman na odluku gradonačelnika Milana Bandića o novim cijenama vrtića.

U tom amandmanu traže da olakšice u plaćanju ostanu za sve one skupine obuhvaćene tom odlukom dok bi ostali građani plaćali 200 kuna za dijete do treće godine života te 400 kuna za stariju djecu, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare gradskih zastupnika HDZ-a.

Tim amandmanom ne bi bili oštećeni oni koji bi, po gradonačelnikovoj odluci, trebali plaćati višu cijenu vrtića, ali se ostavljaju i povlastice za socijalno ugrožene skupine građana, obitelji s više djece i ostale za koje su te mjere povoljnije nego one stare.

Pročitajte i ovo Mesnica - 4 Plaćamo sve više Poskupjela još jedna namirnica: U Europi gore od Hrvatske stoje jedino Rumunjska i Bugarska Ilustracija Očekuju i rast plaća Zagreb povećao mjesečnu subvenciju privatnim i vjerskim vrtićima, pogledajte za koliko

>> Bandić ne odustaje: Ne interesiraju me oni koji imaju 10.00 kuna po članu obitelji

'Ne možemo se potpuno vraćati na staro jer bi to bila nepravedna i neozbiljna igra s građanima koji su već prikupili i platili dokumentaciju potrebnu za provedbu nove odluke, nadajući se povoljnijoj cijeni', pojasnila je članica HDZ-a i potpredsjednica Gradske skupštine Danira Bilić.

Po mišljenju gradskih HDZ-ovaca taj bi amandman trebao biti prihvatljiv i za SDP, koji se u javnosti protivi prihodovnom cenzusu, ali i za Bandića koji bi, u interesu građana, trebao dati sebi prostor i vrijeme da pripremi kvalitetnije, cjelovite i u praksi provedive mjere koje su u službi održivog razvoja kvalitete u predškolskom odgoju.



Nema ravnomjerne raspodjele tereta krize bez imovinskog cenzusa i zato pozivamo SDP i gradonačelnika da svoje sukobe stave sa strane, stanu na loptu i ostave prostor za nove i kvalitetnije mjere, kazala je Bilić. Smatraju da se SDP ne protivi odluci koju je ranije izglasao zato što se s njom ne slaže već 'zato što su se protiv nje građani digli na noge'. Inače SDP-u ne bi bio prihvatljiv taj isti prihodovni cenzus u osnovnoškolskom obrazovanju, napominju u HDZ-u.

Predsjednica Kluba HDZ-a u gradskoj skupštini Margareta Mađerić osvrnula se i na stanje u Zagrebačkom holdingu te je pozvala predsjednika Uprave holdinga Ivu Čovića da predoči popis novozaposlenih u zadnje vrijeme tj. od imenovanja novih direktora podružnica u Holdingu koji su, tvrdi, izabrani po političkom ključu isključivo SDP-a i njegovih koalicijskih partnera. Tražimo od Čovića da kaže na koji način i po kojim kriterijima su ti ljudi zaposleni na rukovodeća mjesta te koliko će to opteretiti proračun holdinga, koji ionako ima problema s prevelikim brojem zaposlenih. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene