Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dosad je s terena odvezeno 350 kubika zemlje, a odvožnja se nastavlja kako bi se smanjio pritisak odronjene zemlje na jednu obiteljsku kuću.


Na lokaciji Črnomerec 111 u zapadnom dijelu Zagreba jutros je nastavljena sanacija velikog klizišta iza privatne kuće, na koju je otklizala velika količina zemlje te je došlo do puknuća jednog zida, izvijestio je gradski Ured za upravljanje u hitnim situacijama.

Vezani članci Konferencija za medije zagrebačkog stožera - 1 Zagrebački stožer objavio detalje: Zaraženo 20 učenika zagrebačkih škola, 10 pozitivnih u domovima za starije... Tihomir Blagus, muškarac koji je otvorio branu tijekom poplava Heroj koji je spasio zagrebačko Trnje od poplave dobio poziv na prekršajni sud: ''To mi je psihički pritisak. Ne znamo još što će biti s kaznenom prijavom"

Sve nadležne službe su na terenu, obavlja se hitna sanacija kako bi se smanjio pritisak zemlje na kuću, a teškom mehanizacijom jučer je odvezeno 350 kubika zemlje.

>> U Zagrebu se odvojila garaža, u Samoboru se otvorila pukotina među kućama

Također, u Hrvatskom Leskovcu sinoć je u Bedekovoj ulici došlo do poplavljivanja više podruma obiteljskih kuća. Uzrok je podizanje razine podzemnih voda. Djelatnici Vodoprivrede ispumpavali su vodu. Slična situacija bila je i u ulici Dolenice gdje su vatrogasci i Vodoprivreda ispumpavali vodu.

Djelatnici Ureda za upravljanje u hitnim situacijama i Ureda za graditeljstvo i izgradnju grada i danas su na terenu kako bi koordinirali intervencijama. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook