Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dosad je s terena odvezeno 350 kubika zemlje, a odvožnja se nastavlja kako bi se smanjio pritisak odronjene zemlje na jednu obiteljsku kuću.


Na lokaciji Črnomerec 111 u zapadnom dijelu Zagreba jutros je nastavljena sanacija velikog klizišta iza privatne kuće, na koju je otklizala velika količina zemlje te je došlo do puknuća jednog zida, izvijestio je gradski Ured za upravljanje u hitnim situacijama.

Vezani članci Policija na mjestu očevida u Sopotu U Novom Zagrebu pronađeno beživotno tijelo žene, susjedi u šoku: "Bila je zamotana u tepih i odbačena na stepenicama" Vatrogasci ispumpavaju vodu, ilustracija (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) - 2 Iako padaju s nogu od posla, vatrogasci se ne žale: ''Radimo to svake godine i to je dio našeg posla, kao i požari''

Sve nadležne službe su na terenu, obavlja se hitna sanacija kako bi se smanjio pritisak zemlje na kuću, a teškom mehanizacijom jučer je odvezeno 350 kubika zemlje.

>> U Zagrebu se odvojila garaža, u Samoboru se otvorila pukotina među kućama

Također, u Hrvatskom Leskovcu sinoć je u Bedekovoj ulici došlo do poplavljivanja više podruma obiteljskih kuća. Uzrok je podizanje razine podzemnih voda. Djelatnici Vodoprivrede ispumpavali su vodu. Slična situacija bila je i u ulici Dolenice gdje su vatrogasci i Vodoprivreda ispumpavali vodu.

Djelatnici Ureda za upravljanje u hitnim situacijama i Ureda za graditeljstvo i izgradnju grada i danas su na terenu kako bi koordinirali intervencijama. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook