Obavijesti Video Pretražite Navigacija
5. tradicionalna utrka tovara

Napeta utrka: Uporni Miško i Mia dokazali da su najbolji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekoliko tisuća posjetitelja uživalo je u 5. tradicionalnoj međunarodnoj utrci tovara u Tisnom. Finalna utrka je bila iznimno napeta, ali je prvo mjesto naposljetku pripalo debitantici.

Zlatna medalja ostaje u Hrvatskoj zahvaljujući tvrdoglavom, ali upornom Mišku i jahačici Mii. Izrazitog favorita ove godine nije bilo, jer je nažalost prije mjesec dana poginuo najpoznatiji i najslavniji tišnjanski tovar Omer. Cijela ova trka zapravo je bila odavanje počasti njemu i njegovim slavnim pobjedama.

Pročitajte i ovo Utrka konobara u Parizu - 3 Uoči Olimpijskih igara VIDEO Nasmiješeni, uzbuđeni, usredotočeni: Dvjesto konobara utrkivalo se središtem Pariza Utrka Holjevka Tradicionalna utrka Holjevka zatvara promet dijelom Zagreba: Pogledajte alternativne pravce

'Koncentriramo ga, to je priprema. Mora se koncentrirat, kao i nogometaš prije utakmice, on prije utrke svake se mora koncentrirat dobro' rekao je Yaser Yahya iz brazilskog tima. Veselo nabrijavanje u boxevima prekinulo je prisjećanje na Omera. Višestruki svjetski prvak izgubio je život pod kotačima slovačkog vozača prije točno mjesec dana. 'Žalosno je to, sjetiti se njega i njegove dobrote. Stvarno je bio pravi tovar', rekao je ožalošćeni Stanko Colić.

No tuga je ubrzo prevladana dolaskom u startno-ciljnu ravninu. Napeto finale i borba za prvo mjesto između Bosne i Hercegovine, SAD-a i Hrvatske završeno je pobjedom domaće ekipe. 'Imam super tim, gurali su svi, odlično je bilo. Nisam očekivala', rekla je pobjednica Mia Lučić.

Uz pobjedničku momčad zadovoljstvo nisu krili ni organizatori. 'Nadam se da su i naši gosti bili prezadovoljni ovim svim što se desilo. Mi ćemo se potruditi da ih zabavimo do kraja, a i dogodine, naravno. Ponovo ćemo pokušati napraviti još bolju trku', rekao je Frane Frkić, predsjednik udruge 'Tišnjanski tovar'.

U većini trka smiju sudjelovati samo mještani, ali su u Tisnom iznimno liberalni. Ipak se ovdje radi o međunarodnoj trci, ali nije nužno da jahač koji predstavlja određenu zemlju bude i te nacionalnosti. Tako su primjerice boje BiH i Brazila branili domaći natjecatelji. Najvažnije je održati tradiciju i turističku promidžbu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene