Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Burno na Trgu žrtava fašizma

Novinari na meti prosvjednika, naguravali i snimatelja Dnevnika Nove TV: "Lažete!"

Aktualno Galerija Prosvjed ispred središnjice HDZ-a - 1 Prosvjed ispred središnjice HDZ-a - 1 Foto: DNEVNIK.hr Prosvjed ispred središnjice HDZ-a - 10 Prosvjed ispred središnjice HDZ-a - 10 Foto: DNEVNIK.hr Prosvjed ispred središnjice HDZ-a - 9 Prosvjed ispred središnjice HDZ-a - 9 Foto: DNEVNIK.hr Prosvjed ispred središnjice HDZ-a - 8 Prosvjed ispred središnjice HDZ-a - 8 Foto: DNEVNIK.hr +9 Prosvjed ispred središnjice HDZ-a - 7 Galerija 1/14 >>
Molotovljev koktel, hladno oružje - poruke protiv COVID mjera, eura, gej brakova, NATO saveza. U sve to pretvorio se današnji prosvjed Inicijative "Slobodni zajedno", pod nazivom Dajemo vam otkaz, prvenstveno usmjeren protiv HDZ-ove Vlade. A posebna meta bili su novinari, koji su prosvjednicima, očito, za sve najviše krivi.

Počelo je uobičajenim folklorom. Prva su meta bili novinari i snimatelj Dnevnika Nove TV.

Pročitajte i ovo Mirni prosvjed Spasimo Kozjak u Kaštelima - 3 Incijativa "Spasimo Kozjak" Ne žele novi ulaz u grad, na prosvjed pozvali i gradonačelnika: "Razaraju nas i guše" Prosvjednici u Izraelu Četvrti dan zaredom Prosvjednici s bakljama pred zgradom parlamenta: Traže nove izbore i optužuju izraelsko vodstvo

"Lažete, ne lažete zadnje dvije i pol godine, lažete zadnjih sto...", derao se prosvjednik dok je odgurivao kamermana i kameru.

Uslijedilo je vrijeđanje, dociranje, a sve uz pozivanje na vjeru.

"Samo je za me Svevišnji vlast. Drugu vlast ne priznajem...", doviknuo je prosvjednik.

Na pitanje je li po Božjim zakonima vrijeđanje drugih, odgovaraju: "Nije..."

Sve je stalo samo na galami. Na Trgu žrtava fašizma okupilo se nešto više od tisuću ljudi. Govornici okupljeni u pokretu Slobodni zajedno redali su se na bini tijekom dvoiposatnog programa. Teme šarolike. Formalno, zatražena je ostavka Vlade, raspisivanje izbora i referenduma koji do sada nisu raspisani. Glavni organizator je Andrija Klarić, poznat kao kontroverzni poduzetnik, odnedavno i predstavnik naroda u prosvjedima protiv COVID potvrda. S puno ispraznih huškačkih parola.

Na pitanje je li prosvjed politički, kaže: "Kao što vidite, je. Mislim, politika je aktivizam. Mi smo navikli kao građani da političari imaju ekskluzivitet na politiku, a ništa napravili nisu.

Podršku malobrojnih oporbenih političara ipak su dobili.

"Ja uopće nisam želio gledati tko je organizator i slažem li se sa porukama, ne slažem, ali na ovu pljačku je trebalo reagirati i ja čestitam svim ljudima koji su došli mirno prosvjedovati", poručio je Nikola Grmoja.

Iz HDZ-a vrlo jasni.

"Ali nažalost nije. Jedna je osoba uhićena zbog posjedovanja molotovljevog koktela i bombe kućne radinosti, što je policija, koja je bila možda i brojnija od prosvjednika, na vrijeme detektirala", kazao je Mario Kapulica.

Čorkalo: "Što se tom čovjeku motalo po glavi..."

Prosjed je pratio Ivan Čorkalo koji je komentirao maloljetnika kod kojeg je policija pronašla nož, bengalku, boce sa zapaljivim sadržajem, improvizirano hladno oružje pogodno za napad...

"Možemo si samo zamisliti što se tom čovjeku motalo po glavi kad je na ono što je trebalo biti miran prosvjed došao naoružan do zuba", rekao je Čorkalo.

"Bio sam na jako puno prosvjeda. Ovaj današnji je bio poprilično bizaran. Spominjalo se sve ono osim onog zbog čega je prosvjed organiziran, a to je afera u Ini. Bilo je svega, od anti COVID mjera, gej brakova itd. Ali ono što je specifično, nema osobe koja nekom novinaru nije barem dobacila nešto neugodno", dodao je Čorkalo koji je progovorio i o mogućoj kazni za privedenog.

"Može se ići na prekršaj, ali i na kazneno djelo dovođenje u opasnost općeopasnom radnjom. Isto tako, može se optužiti za terorizam s obzirom da je navodno riječ o sljedbeniku Marka Franciskovića koji se nametnuo kao jedan od lidera anti COVID prosvjeda i koji se također nalazi iza rešetaka zbog optužbi za terorizam", rekao je Čorkalo.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene