Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nansi Tireli izabrana je za predsjednicu Hrvatskih laburista - stranke rada (HL) pobijedivši na drugom saboru stranke u nedjelju svog protukandidata Antuna Kapraljevića.


Saborska zastupnica HL-a je sedam mjeseci bila je vršiteljica dužnosti predsjednice stranke nakon što je ostavku podnio osnivač i predsjednik HL-a Dragutin Lesar.

Vezani članci Slika nije dostupna MAGIČNA BROJKA 'Nitko u ovom trenutku nema 76 ruku' Slika nije dostupna LABURISTI UPOZORILI 'Zakoni se donose u korist profita, ali na štetu radnika'

Od 186 izaslanika za Tireli je glasovalo njih 117, Kapraljević je dobio 66 glasova, a tri su listića bila nevažeća, objavljeno je u nedjelju navečer nakon cjelodnevnog sabora stranke.

Nansi Tireli smatra da program laburista ne treba puno mijenjati, nego da ga treba kvalitetno predstaviti građanima, a Kapraljević se zalagao da laburisti postanu "prava" hrvatska ljevica i da se strogo odrede prema kapitalu i središtima moći. Borba za mjesto predsjednika stranke je na izbornoj skupštini na trenutke bila žestoka.

Laburisti: Neka guverner Vujčić prestane glumiti mramorni kip na Trgu i poduzme nešto

Nova predsjednica Nansi Tireli očekuje da će stranka jedinstveno nastaviti put i da za laburiste ima mjesta na političkoj sceni. Napomenula je da za sada neće iznositi nikave planove jer, kako je istaknula, to nisu njezini planovi, nego planovi stranke.

Hrvatski laburisti - stranka rada će se i dalje zalagati za prava radnika i građana, poručila je Tireli. Ocijenila je kako su oni ozbiljna stranka te da vladajuća većina nije uvažila mnoge njihove prijedloge u Saboru na čemu su, kazala je, najviše izgubili građani.

Za potpredsjednike su izabrani Robert Greblički i Jaroslav Pecnik, a za tajnika stranke Damir Hrdas. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju