Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nansi Tireli poručila je da su za situaciju u kojoj se našla Hrvatska odgovorni i HDZ i Most, a ne samo premijer.


Laburisti neće dići ruku za izglasavanje nepovjerenja premijeru Tihomiru Oreškoviću, istaknula je u četvrtak u ime Kluba laburista u Saboru Nansi Tireli, ustvrdivši da su za situaciju u kojoj se našla Hrvatska odgovorni i HDZ i Most, a ne samo premijer.

Vezani članci Slika nije dostupna "Ugovor koji je Plenković potpisao s Glasnovićem je politička korupcija, institucije trebaju reagirati" Slika nije dostupna Milorad Pupovac: "Ako bude potrebno Vlada će biti rekonstruirana i s više od 4 ministra"

Trebalo bi se glasovati o povjerenju cijeloj Vladi, a ne samo premijeru koji ne može biti sam odgovoran za situaciju u kojoj se našla Hrvatska. Od ovoga se ne mogu amnestirati ni HDZ ni Most, poručila je Tireli.

Laburisti će biti i za samoraspuštanje Sabora, kako bi se prijevremeni parlamentarni izbore održali što prije.

Upozorila je da HDZ s prijedlogom novog mandatara sprema novi eksperiment. "Za cijelo vrijeme trajanja ovog cirkusa slušamo kako će nam s novim mandatarom biti bolje, a oni su nas doveli u ovu krizu. "Ne želimo HDZ-u držati ljestve" u daljnjim političkim trgovinama, poručila je Tireli.

Ustvrdila je i kako se u pozadini "cijele ove farse" odvijalo su se urušavanje socijalne države "pod palicom HDZ-a i Mosta", poput poskupljenja zdravstvenih usluga, zaustavljanja kurikularne reforme i rasprodaje državne imovine.

"Predlažem predsjedniku Sabora Željku Reineru da uvrsti u dnevni red prijedlog o samoraspuštanje sabora kako bi se svi zastupnici koji su za izbore mogli za to i izjasniti te da se građanima pruži prilika da odluče tko će ubuduće voditi ovu zemlju", poručila je. (Hina)