Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Duhanska mafija

Nalogodavci Pukanićeva ubojstva Đukanović i Subotić?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Crnogorski poduzetnik Ratko Knežević izjavio je u utorak navečer, u interviewu beogradskoj televiziji B92, kako smatra da će se u istrazi o ubojstvu hrvatskog novinara Ive Pukanića na kraju utvrditi da su nalogodavci tog zločina crnogorski premijer Milo Đukanović i Stanko Subotić.

'Ja kao Ratko Knežević, koji ima malo duže pamćenje i pamti svaki detalj u zadnjih deset godina ovog cijelog procesa, smatram i mislim da će se na kraju doći do nalogodavaca koji su njih dvojica', rekao je Knežević te precizirao da je nedavno na hrvatskoj televiziji rekao da će ostaviti 'tužiteljstvu da dokaže i sudu da presudi tko je nalogodavac tog ubojstva'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Suđenje za ubojstvo Pukanića Mafalani je policiji prijavio da će se dogoditi ubojstvo Slika nije dostupna 'Nemam se od čega braniti' Slučaj Pukanić: Đurović očekuje oslobađajuću presudu

On je odbacio kao netočne tvrdnje Đukanovića da je Pukanić u talijanskom gradu Bariju svjedočio o sadržaju tekstova koje je pisao da bi ucjenjivao one o kojima je pisao. Po njegovim riječima, Pukanić je u slučaju pisanja o "duhanskoj mafiji" pratio svoj novinarski instinkt i ta cijela afera nastala je zato što je on htio biti novinar i što je to uradio novinarski na najbolji mogući način na koji je to mogao.

Crnogorski ministar unutarnjih poslova i javne uprave Ivan Brajović početkom studenog rekao je da crnogorska policija provjerava sve moguće navode po kojima je 'duhanska mafija' umiješana u ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franića. Dodao je da su navodi Kneževića u medijima da je za Pukanićevo ubojstvo odgovoran duhanski kartel iza kojega stoji crnogorski premijer Milo Đukanović, potaknuli državno odvjetništvo da s njime (Kneževićem) 'zatraži razgovor i ta je procedura u tijeku'.

>> Slučaj Pukanić: Ispitana osumnjičena četvorka

Knežević, koji je bivši član crnogorske vlade i Đukanovićev kum, nedavno je u Hrvatskoj svjedočio u istrazi ubojstva Ive Pukanića i njegovog suradnika Nike Franjića. Zbog tih ubojstava, USKOK je nedavno podigao optužnicu protiv Roberta i Luke Matanića, Amira Mafalanija, Slobodana Đurovića, Željka Milovanovića, koji je u pritvoru u Beogradu, te Bojana Gudurića, koji je u bijegu. Istog dana kad i u Zagrebu, za isti zločin u Beogradu su optuženi Sreten Jocić, poznatiji kao Joca Amsterdam, Željko Milovanović i Milenko Kuzmanović. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene