Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na suđenju za ubojstvo Ive Pukanića, šestooptuženi Slobodan Đurović ustvrdio je danas treći dan iznošenja svoje obrane da USKOK-ova optužnica protiv njega ne raspolaže ni jednim dokazom te da se nada da će se sudsko vijeće voditi dokazima i osloboditi ga krivnje.


Đurović tvrdi da je prvooptuženom Robertu Mataniću u zatvoru u Sremskoj Mitrovici pomogao zbog svoje intimne prijateljice s kojom je bio u vezi. Njezino ime nije želio otkriti jer je, kaže, supruga poznate javne osobe.

Vezani članci Slika nije dostupna Jocić za informacije o svjedočenju Đurovića nudio deset tisuća eura Slika nije dostupna Željko Milovanović se krije kod Vuleta u Budvi?

>> Đurović: USKOK se služi lažnim svjedocima, nema ništa protiv mene

'Optužen sam za monstruozno kazneno djelo, dao sam sve privatne i poslovne podatke o sebi kako bi se lakše raščistilo da je gruba greška dovoditi mene u bilo kakvu vezu s kaznenim djelom', kazao je Đurović na zagrebačkom Županijskom sudu.

Ustvrdio je da je jedina njegova greška što je pomogao Mataniću i što ga je upoznao kad je prvooptuženi izašao na slobodu.

Na upit sutkinje Ivane Kršulj zašto se kao poslovan čovjek nalazio s Matanićem koji je bio optužen u Bugarskoj za teška kazna djela, odgovorio je da je Matanić oslobođen optužbi. Na upit kako gleda na presudu Mataniću u Srbiji od dvije i pol godine zatvora zbog držanja oružja, odgovorio je da to nije gledao kao nešto loše jer je u Srbiji tradicija nositi oružje.

Rekao je da čitavu obranu može staviti u jednu rečenicu - 'nisam kriv, nemam se od čega braniti jer nisam ništa napravio', ali se, kaže, našao u poziciji da se mora braniti od lažnih iskaza.

'Ako sam u Hrvatsku došao šest dana nakon atentata, onda sam za ludnicu'

Ako sam u Hrvatsku došao šest dana nakon kaznenog djela, a da imam s njim veze, onda nisam za zatvor nego za ludnicu jer to ne bi učinio ni jedan maloumnik, kazao je.

Na pitanja branitelja ispričao je kako je 2007. i 2008. radio na projektima u Bugarskoj i Crnoj Gori vrijednima milijune eura i da je imao brojne tvrtke koje su se bavile nekretninama i izgradnjom projekata.

Đurović rekao je da nikad nije imao kontakte sa Stankom Subotićem, Milom Đukanovićem, Ratkom Kneževićem i Vladimirom Zagorcem.

Na pitanje USKOK-a da objasni koja je podloga uplate 780.000 eura njegovoj tvrtki nekoliko dana prije atentata na Pukanića, Đurović je rekao da je ishodovao povećanje zemljišta za građenje na parceli u Beogradu.

Suđenje se nastavlja sutra kad će predstavnik USKOK-a nastaviti ispitivati Đurovića, optuženog da je bio veza između svog kuma Sretena Jocića, navodnog naručitelja. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju