Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na suđenju optuženima za ubojstvo Ive Pukanića trebao bi svjedočiti i zagrebački policajac Nenad Šipušić.


Njemu je trećeoptuženi Amir Mafalani navodno najavio da Robert Matanić priprema atentat na Pukanića u središtu Zagreba.

Vezani članci Slika nije dostupna Slučaj Pukanić: Ipak novo telekomunikacijsko vještačenje Slika nije dostupna Slučaj Pukanić: Krunski svjedok Marjanović završio svjedočenje

Mafalani je u svojoj obrani kazao da je policajcu Šipušiću, kojega je znao od ranije, kazao kako je čuo da se priprema ubojstvo.

>> Mafalani: Ubojstvo Pukanića organizirao je Robert Matanić

'Da mi Robert Matanić 19. listopada 2008. nije zaprijetio da će me ubiti nikada ne bih prijavio da se u Zagrebu sprema nekakvo ubojstvo', kazao je Mafalani dodajući da o svemu postoji službena bilješka.

Prisjetio se i kako su mu policajci kada je kasnije saslušavan o ubojstvu Ivane Hodak kazali da je on svoju dužnost obavio kao i policija, ali da 'služba koja se nalazi iznad' nije učinila dovoljno kako bi spriječila atentat.

Pratili Pukanića automobilom

Kako bi provjerio Mafalanijeve tvrdnje sud je prihvatio prijedlog njegova odvjetnika da se kao svjedoku na idućem ročištu 18. listopada ispita policajac Šipušić, ali i još trojica policajaca koji su ispitivali Mafalanija.

Od policije će se tražiti i podatak je li Mafalani prijavio krađu automobila 'seat' za koji je krunski svjedok Tomislav Marijanović kazao da je služio za praćenje Pukanića.

Pred kraj svoje obrane Mafalani je na pitanje USKOK-ovog tužitelja kazao da nikada nije dolazio u USKOK prijaviti da ga je Matanić angažirati za likvidaciju djece Hrvoja Petrača u ime 'Turčina koji je u Zagrebu imao kasino'. Negirao je i USKOK-ove tvrdnje da je Matanića, kojega je označio organizatorom atentata na Pukanića, došao prijaviti i za navodna ubojstva u Bugarskoj i Nizozemskoj.

Obranu je dopunio i Bojan Gudurić, rekavši da nije sudjelovao u nikakvoj kriminalnoj organizaciji te da je za Pukanića čuo nakon što je ubijen, a za Hrvoja Petrača tek na sudu. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju