Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar zdravstva i socijalne skrbi Neven Ljubičić najavio je za sredinu idućeg tjedna nalaze ispitivanja vode koje je Sanitarna inspekcija Ministarstva uzimala u proteklih 20-ak dana iz gradskih vodocrpilišta i hidranata te zagrebačkih kućanstava, među kojima su jučer uzeti i uzorci iz hidranata i stanova u naselju Vrbani III.


Uzorci vode također su uzeti iz najvećeg broja novoizgrađenih škola i dječjih vrtića.

Vezani članci Požar u Francuskoj Apokalipsa danas: Općine nemaju vode, požari odnose kuće, šume i vinograde Ivan Güttler, zamjenik glavne ravnateljice DHMZ-a Sve niži vodostaji rijeka, a što tek slijedi? "Čekaju nas ekstremne temperature i suše''

"Kada je otkriveno zagađenje vode u Vrbanima prvo smo se uključili indirektno putem Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a kada je policija pokrenula istražne radnje Sanitarna inspekcija Ministarstva započela je sa sukcesivnim uzimanjem uzoraka vode i njihovom provjerom", izjavio je Ljubičić.

Dodao je kako su radi vjerodostojnosti u cijeli proces uključeni i inozemni stručnjaci, a uzorci se ispituju u jednom od akreditiranih laboratorija u Europi. Ministar nije međutim želio reći o kojem je laboratoriju riječ.

Ovisno o nalazima, Ministarstvo zdravstva će poduzeti mjere kako bi se riješio problem pitke vode u Vrbanima i drugim dijelovima grada, rekao je Ljubičić.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju