Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Nalazi ispitivanja zagrebačke vode sredinom idućeg tjedna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar zdravstva i socijalne skrbi Neven Ljubičić najavio je za sredinu idućeg tjedna nalaze ispitivanja vode koje je Sanitarna inspekcija Ministarstva uzimala u proteklih 20-ak dana iz gradskih vodocrpilišta i hidranata te zagrebačkih kućanstava, među kojima su jučer uzeti i uzorci iz hidranata i stanova u naselju Vrbani III.

Uzorci vode također su uzeti iz najvećeg broja novoizgrađenih škola i dječjih vrtića.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ogroman problem Važno upozorenje za zemlje Mediterana: "To je područje kritična točka, milijuni nemaju vode" Slika nije dostupna Bandić o problemu s pitkom vodom na Vrbanima

"Kada je otkriveno zagađenje vode u Vrbanima prvo smo se uključili indirektno putem Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a kada je policija pokrenula istražne radnje Sanitarna inspekcija Ministarstva započela je sa sukcesivnim uzimanjem uzoraka vode i njihovom provjerom", izjavio je Ljubičić.

Dodao je kako su radi vjerodostojnosti u cijeli proces uključeni i inozemni stručnjaci, a uzorci se ispituju u jednom od akreditiranih laboratorija u Europi. Ministar nije međutim želio reći o kojem je laboratoriju riječ.

Ovisno o nalazima, Ministarstvo zdravstva će poduzeti mjere kako bi se riješio problem pitke vode u Vrbanima i drugim dijelovima grada, rekao je Ljubičić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene