Počela je sanacija zagađenog dijela rijeke Zrmanje u koju se kod Obrovca prošle godine izlio mazut. Očekuje se da će sanacija, koja će koštati milijun i 375 tisuća kuna, biti gotova idućeg tjedna.

Galerija


Napokon je počela sanacija zagađenog dijela rijeke Zrmanje kod Obrovca nakon što je prošle godine onečišćena mazutom. Trenutačno se kosi onečišćena trska i nisko raslinje, koje će se kasnije transportirati do spalionice.

Vezani članci Policija i Hrvatske vode provode izvide zbog onečišćenja Zrmanje - 1 Postavljene brane, čisti se šaš: Policija i Hrvatske vode provode izvide zbog onečišćenja Zrmanje Rijeka Zrmanja - 2 Ekocid na Zrmanji: Tko će odgovarati za mazut koji sa svakom jačom kišom onečisti rijeku?

Sanacija oko 5 tisuća četvornih metara okoliša stajat će milijun i 375 tisuća kuna, a posao bi trebao biti gotov sljedeći tjedan.

Podsjetimo, mještani su na izlijevanje mazuta u Zrmanju upozoravali godinama. Prema svemu sudeći, opasni je otpad završio u podzemnim kanalima i to u kraju koji upravo na ljepoti rijeke Zrmanje piše svoju turističku priču.

Onečišćenje su vidjeli i stanovnici obližnjih mjesta jer je mazut doplivao i do Novigradskog mora.