Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sanacija 5000 četvornih metara

Počelo čišćenje Zrmanje zagađene mazutom: Radovi vrijedni gotovo 1,4 milijuna kuna trebali bi uskoro biti gotovi

Sanacija onečišćenog područja Zrmanje - 3
Sanacija onečišćenog područja Zrmanje - 3 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Sanacija onečišćenog područja Zrmanje - 3 Sanacija onečišćenog područja Zrmanje - 3 Foto: DNEVNIK.hr Sanacija onečišćenog područja Zrmanje - 4 Sanacija onečišćenog područja Zrmanje - 4 Foto: DNEVNIK.hr Rijeka Zrmanja - 1 Rijeka Zrmanja - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Rijeka Zrmanja - 2 Galerija 1/4 >>
Počela je sanacija zagađenog dijela rijeke Zrmanje u koju se kod Obrovca prošle godine izlio mazut. Očekuje se da će sanacija, koja će koštati milijun i 375 tisuća kuna, biti gotova idućeg tjedna.

Napokon je počela sanacija zagađenog dijela rijeke Zrmanje kod Obrovca nakon što je prošle godine onečišćena mazutom. Trenutačno se kosi onečišćena trska i nisko raslinje, koje će se kasnije transportirati do spalionice.

Pročitajte i ovo Poziv: krave - 1 Poziv Domagoja Mikića Lutaju same selima i uništavaju pašnjake, mještani Obrovca očajni: "Osjećamo se kao taoci" Rijeka Zrmanja - 1 "Nemoguće ga je spriječiti" Ekološka katastrofa pogodila krasoticu surovog krša: Pogledajte stravično zagađenje mazutom za koji nitko ne zna kamo je otišao

Sanacija oko 5 tisuća četvornih metara okoliša stajat će milijun i 375 tisuća kuna, a posao bi trebao biti gotov sljedeći tjedan.

Podsjetimo, mještani su na izlijevanje mazuta u Zrmanju upozoravali godinama. Prema svemu sudeći, opasni je otpad završio u podzemnim kanalima i to u kraju koji upravo na ljepoti rijeke Zrmanje piše svoju turističku priču.

Onečišćenje su vidjeli i stanovnici obližnjih mjesta jer je mazut doplivao i do Novigradskog mora.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene