Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne puše maksimalnom brzinom

Nakon višetjedne vladavine juga, zapuhala je bura i donijela probleme u prometu, ali i snježnu idilu na Plitvicama

Nakon višetjedne vladavine juga, zapuhala je bura. Iako ne puše maksimalnom brzinom, stvara probleme u prometu. No, bura znači i niske temperature te prvi snijeg koji je na Plitvicama stvorio pravu snježnu idilu.

Nakon višetjedne vladavine juga, stigla je bura. Iako za mnoge ona znači spas, bura ipak radi probleme. Ostavlja brodice na vezu i zatvara ceste.

Za osobna vozila zatvoren je dio autoceste prema Gorskom kotaru, a posljednja 24 sata neumoljivo puše i na Maslenici. S njom valja oprezno.

''Zatvoreni smo od nedjelje od 18 sati i 5 minuta. Zatvorena je dionica od čvora Posedarje do čvora sveti Rok za prvu skupinu vozila'', kaže Antonio Knežević, HAC-ov operater u tehničkoj jedinici Maslenica.

Vozači kamiona i tegljača koji se unatoč zabrani odvaže na adrenalinsku vožnju mogu očekivati kaznu od 500 kuna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Stvarale se gužve Zbog greške u sustavu dojavljivanja promet nakratko prekinut u tunelu Sveti Rok

Vjetar je u noći s nedjelje na ponedjeljak dosegnuo snagu od 115 kilometara na sat. No, daleko je to od maksimuma. Na Badnjak 2003. godine izmjeren je rekordan udar bure. Bura je kod vijadukta Božići puhala brzinom od čak 305 kilometara na sat.

Kako je kad puše olujna bura, u Ražancu dobro znaju. ''Ovo je ništa. Ona zna dimit i 220 na sat, kad čupa borove i kad nas more prelijeva, e onda je to bura'', kaže Ražanka Anđelka Miočić.

S burom nerijetko stižu i prve bijele pahulje. Iz meteorološke postaje Zavižan kažu da je u ponedjeljak visina snijega bila 23 centimetara. A u zagrljaju snijega, Plitivice su ljepše no ikad! Ovogodišnja snježna bajka ondje je tek počela.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene