Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dar iz Pisarovine

Vatrogasci iz Karlovca: "Nećemo zaboraviti Rexa, ali stigla nam je Foxy. Već trči za loptom, a penje se kao koza"

Foxy je stigla iz Pisarovine (Foto: DVD Karlovac) - 1
Foxy je stigla iz Pisarovine (Foto: DVD Karlovac) - 1 DVD Karlovac
Aktualno Galerija Foxy je stigla iz Pisarovine (Foto: DVD Karlovac) - 1 Foxy je stigla iz Pisarovine (Foto: DVD Karlovac) - 1 Foto: DVD Karlovac Foxy je stigla iz Pisarovine (Foto: DVD Karlovac) - 3 Foxy je stigla iz Pisarovine (Foto: DVD Karlovac) - 3 Foto: DVD Karlovac Foxy je stigla iz Pisarovine (Foto: DVD Karlovac) - 2 Foxy je stigla iz Pisarovine (Foto: DVD Karlovac) - 2 Foto: DVD Karlovac +0 Rex (Foto: Facebook/DVD Karlovac) - 1 Galerija 1/4 >>
Vatrogasci DVD-a Karlovac pohvaili su se se kako su dobili novog člana svog potražnog tima, malu belgijsku ovčarku.

"Naš novi, najmlađi član. Rexa nećemo zaboraviti, K9 tim", napisali su na Facebooku vatrogasci DVD-a Karlovac iznad fotografije malog psa, belgijske ovčarke. Zove se Foxy i ima 2 i pol mjeseca. 

Nakon smrti Rexa, potražnog psa koji se obučavao u DVD-u, Tea Vdović (32) im je ponudila da iz njezina legla sami odaberu štene koje im odgovora. Besplatno, bez postavljanja pitanja. Nakon nekoliko dana ponudu su prihvatili. Odabrali su Foxy, a ona nije imala ništa protiv. 

"Selidbu je odradila apsolutno bez ikakvog stresa. Prvi put je sjela u auto i kao da se vozila 100 puta. Izuzetno je živa i razigrana", kaže Dejan Ranitović, kod kojeg, baš kao i Rex donedavno, Foxy sada živi. Suživot zasad dobro ide. Dejan kaže da je i talentirana. Kad naraste, bit će dobar potražni pas. 

"Ima potencijala, zato smo je i odabrali. Već sad trči za lopticom, ima dobar nagon za plijenom i penje se kao koza", objašnjava njezin vlasnik. 

Pročitajte i ovo Potrazni pas Rex K9 tima DVD Karlovac (Foto: Facebook/DVD Karlovac) Dio K9 tima DVD Karlovac Provalnike pokušao spriječiti u krađi: Pajserom tukli Rexa, vatrogasnog psa za potragu

Pročitajte i ovo Rex (Foto: Facebook/DVD Karlovac) - 1 Pomagao DVD-u Karlovac Nije se uspio oporaviti: Uginuo je Rex, potražni pas kojeg su pretukli provalnici

Štene je stiglo iz Pisarovine. Tea  je odluku donijela u trenu, čim je čula da je Rex uginuo. 

"Čitala sam da mu je bolje pa me šokiralo kad sam saznala da je na kraju ipak podlijegao ozljedama. Znala sam da tim dobrim ljudima koji pomažu drugima i koji se tako lijepo brinu o životinjama moram pomoći. Ponudila sam im da dođu izabrati štene i oni su to, nakon što su im se barem malo slegli dojmovi od Rexa, ipak prihvatili", kaže Tea. 

Od Foxy se teško oprostila.

"Tješilo me što znam da odlazi u dobre ruke. I koliko sam vidjela, dečki iz DVD-a i ona odmah su si kliknuli", zaključuje Tea.

I Foxy će uskoro početi s obukom kako bi jednog dana postala potražni pas koji će vatrogascima pomagati spašavati živote. Obuku je prolazio i Rex, Dejanov prethodni pas koji je uginuo od moždanog udara. Rexa su prije dva tjedna pajserom ozijedili provalnici koje je, vjerojatno, pokušao zaustaviti u krađi. Nakon napada Rexove prognoze neko vrijeme bile su dobre, sve do prošle subote kad je preminuo. 

 

 

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene