Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reakcija

Nakon što ga je Puljak popljuvao, oglasio se Državni inspektorat

Ivica Puljak
Ivica Puljak Foto: DNEVNIK.hr
Nakon što je jučer na Facebooku objavio da je dobio kaznu od 13.272 eura zbog nepravilnosti u dokumentaciji o rekonstrukciji vodovoda i kanalizacije u Vili Dalmacija, gradonačelnik Splita Ivica Puljak za danas je najavio izvanrednu konferenciju za medije.

Državni inspektorat oglasio se u vezi sa splitskim gradonačelnikom Ivicom Puljkom, koji tvrdi da ga je Državni inspektorat kaznio za djelo koje nije počinjeno dok je on bio na vlasti, a priopćenje prenosimo u cijelosti.

"U potpunosti smatramo neprimjerenim istup Puljka koji napada, 'blati' i svojim javnim istupom, bez iznošenja svih relevantnih podataka i činjenica pokušava kompromitirati rad građevinskih inspektora te diskreditirati Državni inspektorat kao instituciju.
U želji da javnost ima sve relevantne informacije o ovoj temi želimo istaknuti kako je Državni inspektorat zaprimio predstavku o radovima koji se izvode na lokaciji Meštrovićevo šetalište 43, Split, na k.č. 9208, 9209/5, 9209/6, 9209/7, 9209/8, 9209/9, 9209/10, 9209/11, 9209/16, 9209/17, 9209/19 k.o. Split, u obuhvatu kompleksa Vila Dalmacija, unutar područja zaštićene prirodne vrijednosti – Park šuma Marjan i zone zaštite A kulturno povijesne cjeline Meje koja ima svojstvo kulturnog dobra.

Inspekcijskim očevidom utvrđeno je kako investitor Grad Split izvodi građevinske radove rekonstrukcije postojećeg sustava vodoopskrbe, odvodnje i hidrantske mreže bez akta kojim se odobrava građenje. Slijedom navedenoga obustavljeno je daljnje građenje postavljanjem posebnog službenog znaka "Zatvoreno gradilište" te je pokrenut upravni inspekcijski postupak.

Napominju kako je zapisnik preuzeo, bez primjedbi, opunomoćenik Grada Splita, a punomoć je potpisao Puljak.

"Kontrolom izvršenja rješenja utvrđen je nastavak izvođenja radova nakon zatvaranja gradilišta bez za to propisanog akta te je slijedom navedenoga građevinska inspekcija u skladu s Naputkom o načinu rada građevinske inspekcije izrekla novčanu kaznu kojima se izvršenika prisiljava na obustavu građenja. Člankom 142. stavak 2. Zakona o općem upravnom postupku propisano je da se novčana kazna kojom se pravna osoba prisiljava na izvršenje, izriče rješenjem odgovornoj osobi te pravne osobe.

Sve navedene okolnosti odvijale su se u mandatu Puljka; Grad Split prijavio je gradilište 21. listopada 2021. godine, predstavka koja ukazuje na možebitne nepravilnosti je zaprimljena 31. siječnja 2022. godine, inspekcijski očevid obavljen je 10. veljače 2022. godine, 06. travnja 2022. godine doneseno je Rješenje o uklanjanju, 14. veljače 2023. godine utvrđen je nastavak izvođenja radova nakon zatvaranja gradilišta bez za to propisanog akta", poručili su. 

Pročitajte i ovo Ivica Puljak HDZ mu oštro odgovorio Ivica Puljak mora platiti 100 tisuća kuna kazne zbog projekta svog prethodnika: "Ona je rekla da je to napravila"

Pročitajte i ovo Prosvjedna šetnja građana sa Spinuta - 5 Sporan pretovar otpada Održana prosvjedna šetnja u Spinutu, građani odlučno poručili Puljku: "Škovace u našu kuću nećemo"

Naglasili su kako propisi u području gradnje su jasni te se na cijelom teritoriju Republike Hrvatske odnose na sve jednako; bez obzira na političko ili druga uvjerenje.

"Preuzimanjem dužnosti gradonačelnika Grada Splita uz prava; nužno treba preuzeti i odgovornost koju ta funkcija zahtjeva, a ne isto svoditi na politiziranje u kojem obmanjuje splitsku i hrvatsku javnost. Uz to, Državni inspektorat je inspekcijsko tijelo koje utvrđuje činjenice inspekcijskim očevidom te postupa sukladno zakonskim propisima. Ako se g. I. Puljku neki zakonski propisi 'ne sviđaju' (poput Zakona o općem upravnom postupku) može, kao i svi građani sudjelovati u e-savjetovanju, prilikom izmjena i dopuna Zakona, te dati svoj komentar", piše u priopćenju. 
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene