Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osuđen za lihvarenje

Jedan od najtraženijih hrvatskih bjegunaca preminuo nakon prometne nesreće: ''Nema tragova ozljeđivanja''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan od najtraženijih hrvatskih bjegunaca, 40-godišnji nepravomoćno osuđeni kamatar Miro Čalušić, preminuo je nakon što je nekoliko sati ranije nedaleko

od Tomislavgrada doživio prometnu nesreću. Priču o lihvarenju Mire Čolušića razotkrilo je Provjereno.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Petrinji Izgubio kontrolu Intervenirali i vatrogasci: Sletio u kanal, teško je ozlijeđen Kaštel zavijen u crno - 5 Tragedija u Kaštel Sućurcu Da se nije zamijenio za smjenu, iz gorućeg bi auta spašavao vlastitu obitelj: "To je nešto iz noćne more vatrogasaca"

Miro Čalušić (40) koji je nepravomoćno osuđen za kamatarenje na općinskom sudu u Zagrebu na šest godina i tri mjeseca, odnosno protupravno stjecanje 31 milijun kuna u novcu i nekretninama, preminuo je u srijedu na putu prema Domu zdravlja Tomislavgrad.

Kako je za DNEVNIK.hr potvrđeno u županijskom tužiteljstvu koje je naredilo obdukciju i dobilo rezultate, na Čalušićevu tijelu nije bilo fizičkih ozlijeda, pa se pretpostavlja da je vjerojatno umro od psihoaktivnih lijekova koje je uzimao ili prirodnom smrću.

Nekoliko sati prije nego što je preminuo, Čalušević je sudjelovao u prometnoj nesreći. Lokalna policija objavila je da je 40-godišnjak, rođen u Zagrebu, u utorak oko 18:20 sati doživio prometnu nesreću na magistralnoj cesti između Livna i Tomislavgrada na prijevoju Privala. Tamo se svojim golfom sudario s kamionom koji je vozio 32-godišnjak iz Zenice.

U MUP-u Hercegbosanske županije za DNEVNIK.hr potvrdili su da su kasnije, oko dva sata ujutro zaprimili poziv iz Doma zdravlja u Tomislavgradu u kojem su obavješteni da je 40-godišnjak koji je sudjelovao u prometnoj nesreći dovezen k njima u beživotnom stanju. Naime, on je nakon prometne nesreće došao kući u Pasić, gdje mu je pozlilo. Pozvana je hitna pomoć, koja ga je prevezla u Dom zdravlja Tomislavgrad. Ali dok je došao do tamo, više nije davao znakove života.

"Tijelo preminulog prevezeno je u mrtvačnicu Doma zdravlja Tomislavgrad, gdje je po nalogu županijskog tužitelja obavljena obdukcija", potvrdila je policija.

Podsjetimo, lihvarske ugovore o kojima je godinama izvještavalo Provjereno Čalušić je navodno sklopio s 25 osoba u Zagrebu i Dubrovniku, prema navodima optužbe "koristeći njihovu lakovjernost, životne i ekonomske neprilike te umanjenu mogućnost prosuđivanja".

Ugovorima o zajmu navodio je uvećane iznose i zaračunavao visoke kamate, pri čemu je kao sredstvo osiguranja sklapao sporazume o prijenosu vlasništva na nekretninama vrednijim od samog duga.

Zbog takvih zajmova jedna žrtva je ostala bez hotela, dok su u drugom slučaju majka i sin ostali bez kuće u Dubrovniku vrijedne 5,2 milijuna kuna. Dok je za njim tragalo hrvatsko pravosuđe, bjegunac s tjeralice boravio je u Pasiću, u općini Tomislavgrad.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene