Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pet mjeseci pritvora

Bivša županica izlazi na slobodu! Hoće li aktivirati zastupnički mandat?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predviđeno je ispitivanje posljednjeg svjedoka u istrazi protiv bivše sisačko-moslavačke županice, nakon čega više nema osnove za njezinim zadržavanjem u Remetincu.

Marina Lovrić Merzel za dva dana izlazi na slobodu. Bivša sisačko-moslavačka županica prošlog je tjedna podnijela ostavku, pa njezinu županiju u roku od 90 dana čekaju novi izbori.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Kuma' u Remetincu VIDEO Ministar Linić o županici Merzel: 'Ne želim komentirati svoju kumu!' Slika nije dostupna Zbog tvrdnji Porezne uprave Merzel: Hitno me pustite iz Remetinca!

A ovog petka predviđeno je ispitivanje posljednjeg svjedoka u istrazi, nakon čega više nema osnove za njezinim zadržavanjem u Remetincu.

Odgođeno odlučivanje o sudbini Marine Lovrić Merzel

Nakon pet mjeseci iza rešetaka, Marina Lovrić Merzel izlazi na slobodu, ali u svoj ured se neće vratiti. Fotelju je izgubila podnošenjem ostavke. No, posla i dalje ima. Kad izađe iz Remetinca čeka je 30 registratora različite dokumentacije, ali i iščitavanje iskaza više od 100 ispitanih svjedoka.

'Znači, to sve skupa treba pronalizirati. To sve skupa treba staviti u nekakav kontekst i prema tome se orijentirati na obranu. Prilično je tih točaka koje su joj stavljene na teret', rekao je odvjetnik Marine Lovrić Merzel, Berislav Živković.

USKOK je sumnjiči da je kao županica oštetila Sisačko-moslavačku županiju za 11. 2 milijuna kuna, a istraga je već tri puta proširivana. Među ostalim, i za uzimanje navodno 100 tisuća eura mita od velikogoričkog poduzetnika Željka Žužića. Njegovi odvjetnici su bez komentara. Hoće li i kada biti podignuta optužnica, odvjetnik Lovrić Merzel ne želi špekulirati.

'To će oni odlučiti kada će podignuti optužnicu. Naime, tu je bilo više proširenja, znači rokovi su malo kompliciraniji nego kad je jedan osnovni zahtjev za provođenje istrage', dodao je Živković.

Merzeličin zamjenik, Zdenko Vahovec: 'Nisam iznenađen njenom odlukom'

Za vrijeme boravka iza rešetaka, Županiju su vodili zamjenici Lovrić Merzel, HNS-ov Ivan Nekvapil i SDP-ov Zdenko Vahovec koji je njezinom ostavkom postao župan do raspisivnja izbora.

'Zakonski je rok da se u roku 90 dana izbori održe od dana prestanka mandata. To je kao što sam napomenuo već ranije dan kada je ostavka pisana ostavka dostavljena stručnim službama', kazao je Boris Milošević, pomoćnik ministra Uprave.

Ministarstvo uprave i Vlada još nisu službeno obaviješteni da je Marina Lovrić-Merzel podnijela ostavku. No, rok je svejedno počeo teći. Što znači da će Sisačko-moslavačka županija novog župana ili županicu dobiti najkasnije do posljednje nedjelje u studenom. No, karijera Marine Lovrić-Merzel time nije gotova. Još može aktivirati zastupnički mandat.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene