Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Živ, ali u teškom stanju

Nakon pet dana potrage na Mljetu pronađen nestali turist

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon pet dana iscrpljujuće potrage tim Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) pronašao je u utorak na otoku Mljetu engleskog državljanina, živog, ali u vrlo teškom psihofizičkom stanju.

Nakon pronalaska strancu je pružena neophodna medicinska pomoć.

Pročitajte i ovo Arian U Njemačkoj Velika potraga za nestalim autističnim dječakom (6): Arian ne reagira na verbalne pozive, policija morala posegnuti za kreativnim mjerama Pronađena nestala 48-godišnjakinja Uspješna potraga Pronađena nestala žena iz Međimurja: Prevezena je u bolnicu

"Pronalaskom je zadaća djelomično okončana, jer je pred spasiocima vrlo teška zadaća transporta unesrećenoga do hitne medicinske pomoći i adekvatne medicinske skrbi", naveli su iz HGSS-a.

Oko tri sata u noći s utorka na srijedu, nakon akcije koja je trajala nekoliko sati, muškarca su uspjeli spustiti do adekvante pomoći.

Iz HGSS-a su istaknuli kako potraga nije bila nimalo laka jer su spasioci svaki dan do krajnjih granica ulagali ogromne napore kako bi na izrazito nepristupačnom krševitom terenu obraslom gustom makijom, po velikim vrućinama, uspješno okončali ovu potragu.

Tijekom pet dana ove teške potrage korišteni su apsolutno svi resursi kojima HGSS raspolaže – motivirani spasioci, zapovjedno vozilo, dronovi, potražni timovi, termovizijske kamere, tim voditelja potraga, kartografi.

Tijekom potrage angažirane su i sve operativne snage sustava domovinske sigurnosti, čiji dionici su učinili sve u cilju pronalaska nestalog – HGSS, MUP, HRZ i Vatrogasci.

U HGSS-u napominju kako su njihovi članovi tijekom dana bili angažirani na još dvjema akcijama u kojima su spašavali još jednog stranog državljanina sa srčanim problemima na Mosoru, a zahvaljujući brzoj reakciji, mladi je stranac spašen, dok su u uvali Karbuna pronašli nestaloga ribara, ali nažalost mrtvoga.(Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene