Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

VIDEO A evo kakvo nas vrijeme očekuje za vikend!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jutro će u cijeloj zemlji biti kišovito i oblačno. Najviše oborina očekuje se i dalje nažalost u istočnim područjima, od nedjelje sunčanije.

Posljednjih dana u Hrvatskoj su pale nezapamćene količine kiše, a orkanski vjetar nanio je veliku materijalnu štetu u kontinentalnoj Hrvatskoj, a prema najavama meteorologa uskoro nas očekuje proljepšanje vremena.

Pročitajte i ovo Ilustracija VREMENSKA PROGNOZA Stižu pljuskovi i grmljavina, a ponegdje je moguć i snijeg Ilustracija upaljen meteoalarm Stiže pogoršanje vremena, u nekim dijelovima Hrvatske padat će i - snijeg!

Umjereno do znatno oblačno, mjestimice s kišom, većinom u unutrašnjosti i na južnom Jadranu, prognoza je Državnog hidrometeorološko zavoda. Poslijepodne manje kiše, a prema kraju dana ponegdje se očekuje smanjenje naoblake. Puhati će povremeno umjeren vjetar, rijetko još i jak sjeverozapadni i sjeverni, u Posavini zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 5 do 10, na Jadranu od 9 do 14, a najviša dnevna od 11 do 16 °C, na Jadranu od 13 do 18°C.

Olujni vjetar otkinuo krovište zgrade, Slavonija pod vodom

Jutro će skoro u cijeloj zemlji biti kišovito i oblačno. Najviše oborina očekuje se i dalje nažalost u istočnim područjima gdje je najjača kiša bila i prethodnih dana. Vjetar posvuda dosta slabiji nego danas, u unutrašnjosti umjeren sjeverni i sjeverozapadni, na Jadranu samo umjerena bura.

I sljedećeg tjedna vrijeme nam sprema iznenađenje!

Za poslijepodne konačno bolje vijesti što se tiče vremena, za početak će prestati kiša, ali kasnije će se kidati polako i naoblaka pa će u ovim sjeverozapadnijim dijelovima biti čak i nešto sunca! Temperature još uvijek dosta niske, između 14 i 16. Ipak, u Slavoniji još i poslijepodne može biti pljuskova i kiše.

Oblačnije će ostati u i gorskoj Hrvatskoj, a u gorju će i poslijepodne biti dosta kišovito. Bura će oslabjeti, a vjetar u gorju također slab. Temperatura do 18, u i sutra ispod 15. Na jugu će biti i sunca, ali sutra još gotovo cijeli dan i povremenih pljuskova ili kiše, a najviša temperatura bit će 18 stupnjeva.

Još u nedjelju može prolazno biti kiše ili pljuskova, ali ni blizu ovome što je bilo prošlih dana. Iza toga sunčano i konačno toplije! Na moru još bolje vrijeme - bit će sunčano i sa slabim jugom sve toplije. U nedjelju nas očekuju temperature oko 15 stupnjeva. Nakon kiše i olujnog vjetra, konačno se možemo veseliti malo ljepšem proljeću.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene