Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Promjena za vikend

I sljedećeg tjedna vrijeme nam sprema iznenađenje!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Još danas i sutra čeka nas hladno i kišovito vrijeme, a onda - zatopljenje!

Vjerovali ili ne sljedećeg tjedna stiže novi tračak ljeta, no prije toga treba još pretrpjeti blisku prisutnost ciklonskog vrtloga u jugoistočnoj Europi. Naposljetku, njegova suradnja sa zapadnoeuropskom anticiklonom zaslužna je za snažne, štetonosne sjeverne vjetrove iznad Hrvatske.

Pročitajte i ovo Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno Slika nije dostupna klimatološka jesen, ali... Hoće li ljeto i dalje trajati? Jutarnja magla na kopnu i pokoji pljusak na jugu, ali još uvijek će biti sunca i topline

Danas će posvuda biti oblačno s kišom, koja će biti najobilnija u Slavoniji i Lici. I dalje vrlo vjetrovito, a na Jadranu bura, sjeverac i sjeverozapadnjak, povremeno olujne jakosti.

U središnjoj Hrvatskoj i Slavoniji danas nikamo bez kišobrana i toplije odjeće. Naime, bit će oblačno, kišovito i znatno vjetrovito. Uz sve to, još i razmjerno hladno, jer će i najviša popodnevna temperatura biti niža od 15 Celzijevih stupnjeva.

Nevrijeme u Hrvatskoj: Olujni vjetar otkinuo krovište zgrade, Slavonija pod vodom

Dalmacija i dubrovačko primorje neće ostati bez svojeg obroka oblaka i kiše, koliko god to željeli, premda će biti manji nego drugdje. Puhat će jak sjeverozapadnjak, koji će postupno slabjeti.

U kopnenoj će Hrvatskoj u subotu još biti povremene kiše, premda će se uočavati početak proljepšanja vremena. U nedjelju promjenjivo, a u ponedjeljak barem djelomice sunčano. Od nedjelje toplije.

Na Jadranu od subote malo ljepše, a u nedjelju djelomice sunčano. Zapuhat će jugo, koje će u ponedjeljak malo pokvariti vrijeme.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene