Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Putne informacije

Nakon hakerskog napada, HAK-ova stranica opet u funkciji: "Vidljiva je velika većina ranijeg sadržaja"

Hrvatski autoklub
Hrvatski autoklub Foto: Tomislav Kristo/Cropix
Hrvatski autoklub je priopćio da su njihove mrežne stranice hak.hr nakon gotovo pet dana nedostupnosti uslijed hakerskog napada, ponovno dostupne korisnicima.

Nakon gotovo pet dana od hakerskog napada, HAK je izvijestio javnost kako su njihove mrežne stranice hak.hr opet dostupne korisnicima.

"Trenutno je na njima vidljiva velika većina ranijeg sadržaja, uključujući i aktualne prikaze kamera s naših prometnica, trajektnih pristaništa i graničnih prijelaza.

Uz mrežne stranice hak.hr, dostupna je i Interaktivna karta HAK-a na map.hak.hr te je u funkciju vraćena većina funkcionalnosti iza HAK-ove besplatne mobilne aplikacije za iOS i Android", priopćio je HAK.

Njihovi stručnjaci trenutno rade na uspostavljanju pune funkcionalnosti mrežnih usluga HAK-a.

Pročitajte i ovo Sinan Alispahić, pomoćnik glavnog tajnika HAK-a Nedostupni tisućama korisnika Iz HAK-a otkrili kada bi sustav nakon hakiranja mogao proraditi: "Riječ je o ozbiljnom napadu"

U međuvremenu, informacije o stanju u cestovnom prometu kao dosad tijekom tjedna, i nadalje se nastavljaju pružati vozačima putem javljanja izvjestitelja Hrvatskog autokluba u Drugi program Hrvatskog radija, te na svim drugim uobičajenim partnerskim radio postajama – slanjem audio ili tekstualnih izvješća.

"Do daljnjeg ih povremeno objavljujemo i na našim Facebook stranicama (https://www.facebook.com/hak1987/) i na našem mrežnom portalu https://revijahak.hr/ kako bi i tim putem bile dostupne krajnjim korisnicima.

Pročitajte i ovo Ilustracija stanje na cestama HAK još uvijek hakiran, ali postoji alternativa pomoću koje se možete informirati

''O novostima ćemo nastaviti informirati javnost putem svih dostupnih komunikacijskih platformi, a u međuvremenu molimo za još malo strpljenja i zahvaljujemo na iskazanoj podršci i razumijevanju", zaključili su.



 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene