Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nedostupni tisućama korisnika

Iz HAK-a otkrili kada bi sustav nakon hakiranja mogao proraditi: "Riječ je o ozbiljnom napadu"

Aktualno Galerija Sinan Alispahić, pomoćnik glavnog tajnika HAK-a Sinan Alispahić, pomoćnik glavnog tajnika HAK-a Foto: DNEVNIK.hr Sinan Alispahić, pomoćnik glavnog tajnika HAK-a i reporter Dino Goleš Sinan Alispahić, pomoćnik glavnog tajnika HAK-a i reporter Dino Goleš Foto: DNEVNIK.hr Dino Goleš, reporter Dnevnika Nove TV Dino Goleš, reporter Dnevnika Nove TV Foto: DNEVNIK.hr +0 Kibernetički napad, ilustracija Galerija 1/4 >>
Hrvatski autoklub je hakiran! Od ponoći im ne rade internetske stranice, pa vozači teško dolaze do putnih informacija. Tko stoji iza napada i koliki su razmjeri - tek se utvrđuje.

"Sustav Hrvatskog autokluba i dalje ne radi. Web-stranice nisu dostupne, vozači do informacija o stanju na cestama i dalje mogu samo preko telefona 1987 i radija", izvijestio je reporter Dnevnika Nove TV Dino Goleš nakon što je stranica HAK-a hakirana.

Pomoćnik glavnog tajnika HAK-a Sinan Alispahić rekao je da su podnijeli policiji kaznenu prijavu. "Riječ je o ozbiljnom napadu. HAK poduzima sve radnje i mjere, ali je prerano donositi zaključke o razmjeri štetnih posljedica. No bez obzira na to pojedini se poslovi provode normalno", rekao je Alispahić za Dnevnik Nove TV.

Pročitajte i ovo Haker za računalima Nedostupni korisnicima Hakeri napali servere Hrvatskog autokluba! "Radimo na suzbijanju napada, sve ćemo prijaviti policiji"

Istaknuo je da je HAK angažirao "najkvalitetnije stručnjake" te da bi do otklanjanja kvara moglo proći nekoliko dana. Na upit reportera Goleša jesu li osobni podaci korisnika sigurni Alispahić je odgovorio da vjeruje kako jesu, ali da ništa ne mogu sa sigurnošću govoriti jer policija, uz HAK, provodi istragu.

Mole javnost za razumijevanje i strpljenje. 

Više o hakerskom napadu na HAK pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene