Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministar ne vidi problem

Nakon 20 dana štrajka liječnika, što će biti s listama čekanja?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Otkako je počeo štrajk liječnika, liste čekanja su se povećale, jer su neke operacije i pregledi prebačeni na druge termine. Dok ministar govori kako su se liste povećale do 15%, ali ih pomalo rješavaju, liječnici upozoravaju kako su iz dana u dan sve veće.

Kako prolaze dani štrajka, tako se povećavaju liste čekanja. 'Samo na kirurgiji sv. Duh gdje sam ja kirurg u posljednjih 20 dana odgođeno je svakodnevno 15-20 operacija. To je negdje 200-300 operacija. To pomnožite sa negdje 40 kirurgija diljem Hrvatske i dobit ćete par tisuća elektivnih operacija koje su odgođene', objasnio je dr. Tugomir Gverić.

Pročitajte i ovo Ante Ćorušić - 3 Gost Dnevnika Nove TV Hoće li biti štrajka? Ravnatelj KBC-a Zagreb odgovara: "Liječnicima nikad nije bilo bolje" Liječnici spremaju štrajk - 1 Dnevnik Nove TV pita Podržavate li zahtjeve liječnika? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV

>> Liječnici će još jednom slikom pokazati koliko su nezadovoljni

A stanje će, upozoravaju liječnici, biti samo gore. Neki su ipak, unatoč štrajku, uspjeli obaviti pregled, a i za ministra je, manje-više, sve u redu. 'Imamo problema u nekim bolnicama, ali za sada je taj postotak povećanja liste čekanja od 10 do 15%', rekao je ministar Rajko Ostojić.

'Kako idu samo hitne operacije naravno da cijeli ovaj hladni program ne ide i to će naravno utjecati na listu čekanja bolesnika, to je nesumnjivo', dodaje predstojnik Klinike za kirurgiju KB Dubrava, dr. Leonardo Patrlj. Pa se liječnici nadaju što bržem dogovoru s ministrom i prekidu štrajka, kako bi mogli normalno nastaviti s radom i zbrinuti sve pacijente.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene