Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Najveći dio onečišćena područja poluotoka Pelješca te otoka Mljeta, Korčule i Lastova bit će danas i sutra očišćen od otpada koji je proteklih dana nošen jakim jugom zatrpao pelješki i mljetski akvatorij.


Načelnik županijskog Stožera za spašavanje Frano Skokandić istaknuo je kako na Pelješcu još treba očistiti oko tisuću prostornih metara otpada. 'Još nisu poznati ukupni troškove uklanjanja posljedica te ekološke katastrofe, ali će nadmašiti milijun kuna', naglasio je Skokandić.

Vezani članci Poplava od kiše u Dubrovniku Obilna kiša poplavila ulice Dubrovnika, pogledajte snimku poplave ispred palače Sponza Najneobičniji kandidati na izborima - 1 Najneobičniji kandidati na lokalnim izborima: Od vozača dostavnih kolica do modernog hrvatskog Sizifa

>> Jugo plaže pretvara u pravi deponij

>> FOTO: Pogledajte podmorje onečišćene plaže Trstenik

Troškovi čišćenja podijeliti će se na tri dijela pa će dio podmiriti lokalna zajednica, dio Dubrovačko-neretvanska županija i dio ministarstva. Točni podatci o troškovima uklanjanja otpada bit će u potpunosti poznati tek kad se more i priobalje očiste od otpada. (Hina)