Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Smeće došlo do Dubrovnika

FOTO: Pogledajte podmorje onečišćene plaže Trstenik

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čišćenje uvala na Pelješcu bliži se kraju, no otpad se, također albanskog podrijetla 'usidrio' i na glavnoj dubrovačkoj plaži Banje.

 'Više od tridesetak vreća smeća pokupili su jutros djelatnici koncesionara plaže, tvrtka Banje d.o.o. Uglavnom je riječ o plastičnoj ambalaži, također podrijetlom iz Albanije', kazao je za Dnevnik.hr Nikola Beusan, v.d. dubrovačke Lučke kapetanije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dobre vijesti Curavić nije zaražen: Više bih volio da me pojeo morski pas Slika nije dostupna Prizor je bio užasan 'Uvala na Pelješcu se izgledom vraća u normalu'

>> VIDEO: Smeće na Pelješcu je samo dio, pogledajte cjelinu

Ronilačke ekipe su i danas u uvali Trstenik, a pridružili su im se ronioci iz ronilačkog društva Neretva iz Mostara te su u zajedničkoj akciji s klubovima S57 iz Trstenika, Bofora iz Vignja kroz jutro uklonili više od 100 vreća smeća.  U čišćenju im ne pomaže vrijeme jer cijeli dan na području Pelješca pada kiša.

Beusan napominje kako je iz uvale Trstenik maknuto više od 90 posto smeća, no posla, kaže, još ima. 'Onečišćenje je zabilježeno i u uvalama oko Vele Luke gdje se također provode akcije prikupljanja otpada', napominje Beusan.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene