Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brojke sve bliže rekordnoj 2019.

Dobre brojke i dobra računica! U ovoj regiji trenutno boravi najviše turista, a iznenađenje sezone su - domaći gosti

Aktualno Galerija Turisti u središnjoj Istri - 1 Turisti u središnjoj Istri - 1 Foto: DNEVNIK.hr Turisti u središnjoj Istri - 2 Turisti u središnjoj Istri - 2 Foto: DNEVNIK.hr Turisti u središnjoj Istri - 3 Turisti u središnjoj Istri - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Turisti u središnjoj Istri - 4 Galerija 1/4 >>
Najveći broj turista trenutačno boravi u Istri, njih više od 90 tisuća. No, ne borave svi na obali. Unutrašnjost Istre, iako je skuplja od priobalja, već se sada približila rekordnoj 2019. godini.

Dok diljem Hrvatske živa u termometru skače već danima, u vilama u središnjoj Istri spas se traži skakanjem u bazen. Turistima ne nedostaje niti more niti plaža.

Sve što je društvo mladih Australaca tražilo od idealnog odmora našli su u Kringi, kilometrima daleko od obale. ''Ništa više od odmora nismo mogli tražiti, osobito nakon što smo godinu dana bili kod kuće zbog korone. Lijepo je biti u nekoj drugoj državi'', kaže Lowrence.

Iznenađenje sezone su domaći gosti. A osim na obali, i u ruralnom dijelu poluotoka kampovi bilježe odlične brojke.

Pročitajte i ovo Suživot epidemije i turizma - 1 Korak naprijed, nazad dva Tvrda kohabitacija korone i turizma: Europske se destinacije bore za svakog gosta, Hrvatskoj su prvi udarac zadali susjedi!

Ipak, i dalje najveći broj gostiju ovdje stiže iz Njemačke, Austrije i Švicarske.

Zasad Istra bilježi gotovo 100 posto više dolazaka u odnosu na lani i 45 posto više noćenja. Rekordna 2019. godina zasad je lako uhvatljiva.

Dobre brojke, ali i dobra računica. ''Kad gledamo prosjek u Istri, u priobalju je cijena apartmana za pet osoba negdje oko 80, 85 eura, dok je u unutrašnjosti Istre između 250 i 300 eura'', istaknuo je Denis Ivošević, direktor Turističke zajednice Istarske županije. I ono što je još važnije ističe, ovdje sezona traje gotovo 50 dana duže nego na istarskoj obali.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene