Najveći broj turista trenutačno boravi u Istri, njih više od 90 tisuća. No, ne borave svi na obali. Unutrašnjost Istre, iako je skuplja od priobalja, već se sada približila rekordnoj 2019. godini.

Galerija Turisti u središnjoj Istri - 1 Turisti u središnjoj Istri - 2 Turisti u središnjoj Istri - 3 +0 Turisti u središnjoj Istri - 4

Dok diljem Hrvatske živa u termometru skače već danima, u vilama u središnjoj Istri spas se traži skakanjem u bazen. Turistima ne nedostaje niti more niti plaža.

Sve što je društvo mladih Australaca tražilo od idealnog odmora našli su u Kringi, kilometrima daleko od obale. ''Ništa više od odmora nismo mogli tražiti, osobito nakon što smo godinu dana bili kod kuće zbog korone. Lijepo je biti u nekoj drugoj državi'', kaže Lowrence.

Iznenađenje sezone su domaći gosti. A osim na obali, i u ruralnom dijelu poluotoka kampovi bilježe odlične brojke.

Suživot epidemije i turizma - 1 Tvrda kohabitacija korone i turizma: Europske se destinacije bore za svakog gosta, Hrvatskoj su prvi udarac zadali susjedi!

Ipak, i dalje najveći broj gostiju ovdje stiže iz Njemačke, Austrije i Švicarske.

Zasad Istra bilježi gotovo 100 posto više dolazaka u odnosu na lani i 45 posto više noćenja. Rekordna 2019. godina zasad je lako uhvatljiva.

Dobre brojke, ali i dobra računica. ''Kad gledamo prosjek u Istri, u priobalju je cijena apartmana za pet osoba negdje oko 80, 85 eura, dok je u unutrašnjosti Istre između 250 i 300 eura'', istaknuo je Denis Ivošević, direktor Turističke zajednice Istarske županije. I ono što je još važnije ističe, ovdje sezona traje gotovo 50 dana duže nego na istarskoj obali.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju