Obavijesti Video Pretražite Navigacija
gužve i oboreni rekordi

Najprometniji vikend u povijesti Hrvatskih autocesta: "Promet je veći i u odnosu na dosad rekordnu 2019."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tijekom proteklog vikenda, od 29. do 31. srpnja, na svim autocestama u nadležnosti Hrvatskih autocesta zabilježen je promet od 959.998 vozila i naplaćena cestarina u iznosu od 53,66 milijuna kuna, što je vikend s najvećim brojem vozila u povijesti HAC-a.

Prema priopćenju HAC-a, u odnosu na usporedivi vikend prošle godine promet vozila veći je za 2,2 posto, dok je iznos naplaćene cestarine veći za jedan posto.

U odnosu na usporedivi vikend do sada rekordne 2019. godine promet vozila veći je za 5,7 posto, dok je iznos naplaćene cestarine veći za 1,5 posto.

Pročitajte i ovo Gužve na autocestama strpljen - spašen VIDEO Gust promet u smjeru mora, gužve su posvuda: Iz HAK-a poslali upozorenje vozačima

Kumulativno, od početka godine do kraja srpnja zabilježen je promet veći od 35,5 milijuna vozila. U odnosu na isto razdoblje od sedam mjeseci prošle godine, promet vozila veći je za 20 posto, a iznos naplaćene cestarine veći je za 23 posto.

Pročitajte i ovo Gužve na autocestama strpljen - spašen VIDEO Gust promet u smjeru mora, gužve su posvuda: Iz HAK-a poslali upozorenje vozačima

"Još bitnije je da je promet veći i u odnosu na dosad rekordnu 2019. godinu i to za čak osam posto, a i ove, kao i prethodne dvije godine, u cilju potpore turističkoj nije uvedena sezonska cestarina od 10 posto", zaključuju iz HAC-a.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene