Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objavljena dramatična snimka

Filipini: Spasioci lopatama i motikama traže nestale nakon odrona tla

Provincija Benguet (Foto: AFP)
Provincija Benguet (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija +0 Provincija Benguet (Foto: AFP) Galerija 1/1 >>
Stotine spasilaca u četvrtak nastavljaju potragu za desecima nestalih u masovnom odronu tla koji je prouzročio tajfun Mangkut, odgovoran za smrt 81 osobe na Filipinima.

Većina je mrtvih i nestalih iz sjeverne regije Cordillera, uključujući najpogođeniju provinciju Benguet ,gdje je zbog odrona tla zatrpano staro rudarsko mjesto u Itogonu.

Pročitajte i ovo Policija, ilustracija Udaljio se na Laništu Pronađen 14-godišnjak zbog kojeg je policija aktivirala alarm koji se pali samo iznimno Božena Beber izbivala više od 24 sata Sretan kraj potrage: Nestala 80-godišnjakinja vratila se kući

Spasioci su lopatama i motikama kopali po blatu u selu Ucab u općini Itogon, gdje se dogodio najveći od pet odrona tla.

"I dalje držim da su to 'spasilačke operacije' jer ne želim izgubiti nadu da ondje još uvijek ima preživjelih", rekao je predsjednički savjetnik za nadgledanje operacija pomoći Francis Tolentino.

Više od 236 tisuća stanovnika raseljeno je zbog tajfuna Mangkuta, najjačeg dosad na Filipinima u ovoj godini, koji je naštetio poljoprivredi, a šteta se procjenjuje na 270 milijuna dolara, rekli su iz Odbora za nacionalne katastrofe.

Filipine u prosjeku pogodi 20 ciklona svake godine, uzrokujući poplave, odrone tla i druge nesreće.

Najsnažniji tajfun u bližoj povijesti bio je tajfun Haiyan, koji je pogodio zemlju u studenom 2013., pri čemu je smrtno stradalo 6300 osoba, a raseljeno više od 4 milijuna. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene