Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veliki uspjeh

Dvoje hrvatskih učitelja dobilo prestižne svjetske nagrade za svoj rad

Dvoje hrvatskih učitelja danas se okitilo prestižnim nagradama. Marijana Curić nagrađena je svjetskom nagradom Global Teacher Award, a nagrada Teachers are changing lives uručena je Dejanu Nemčiću.

Učiteljica Osnovne škole Stjepana Radića Marijana Curić može se pohvaliti istinu prestižnom nagradom. Ona je za kreativan i inovativan rad s učenicima ponovno nagrađena svjetskom nagradom Global Teacher Award koju dodjeljuje ugledna obrazovna agencija AKS Education Awards iz Indije.

"Učiteljica sam razredne nastave u Osnovnoj školu Stjepana Radića u Metkoviću s 25-godišnjim iskustvom. Danas na svjetskoj konferenciji dodjele nagrada Global Teacher Award 2022. u New Delhiju u organizaciji ugledne obrazovne organizacije AKS Education Awards iz Indije dodijeljena mi je nagrada Global Teacher Award koja se dodjeljuje učiteljima koji stvaraju bolje društvo poučavanjem te se ističu kreativnim i inovativnim radom. Na današnjoj konferenciji sudjelovala sam u Panel diskusiji na temu Delivering Serious Education and Achieving a Happy Classroom Together tijekom koje je istaknuta važnost stvaranja sigurnog i pozitivnog okruženja za učenike u odgoju, te razvoju spoznaje ponašanja važnih za uspjeh učenika.Predstavila sam hrvatski model obrazovanja, rad škole u kojoj sam zaposlena te primjere dobre prakse i metode rada povezane s temom", rekla je za DNEVNIK.hr učiteljica Marijana Curić, koja je istakla da je ona jedina iz Hrvatske nagrađena ovom nagradom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Najizazovnije putovanje ''Ovdje ne nose maske, korona im nije okupacija'': Najbolji hrvatski profesor iz Afrike poslao i važnu poruku Luki Modriću

Pročitajte i ovo Tea Prohaska NEDOSTAJE GOTOVO 400 NASTAVNIKA Na brojne natječaje nema prijava, pa se u učionice vraćaju umirovljeni profesori? Ravnatelji srednjih škola: "To je vatrogasna mjera"

Zajedno s AKS Education, nagradu joj je dodijelio i hrvatski veleposlanik u Indiji Petar Ljubičić koji je svojom nazočnošću podržao uspjeh hrvatskih državljana.

Nagrada Teachers are changing lives je Dejanu Nemčiću uručena u Indiji, gdje je održana svečana dodjela. Nekoliko je kriterija za dobivanje nagrade, među ostalim, mijenjanje lokalne sredine i promocija obrazovanja

Već pet puta je išao u Afriku, gdje je održao niz predavanja, a u školama Tanzanije, Malavije i Mozambika dijelio je donacije, kao što je školski pribor, koje su se prikupljale u Hrvatskoj.

"Ovo je nagrada za sve hrvatske učitelje koji se nesebično, svakodnevno trude za svoje učenike, za sustav da bude bolje i ovo je poruka svima vama iz Indije da se nikada ne prestanete truditi biti bolji učitelj nego što ste bili jučer i vaš trud kad tad će biti nagrađen", rekao je Dejan Nemčić, profesor geografije.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene